Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa16 setembre 20211 min read

Estat de la Unió: la Comissió demana als estats membres que millorin la seguretat dels periodistes arreu de la UE

La Comissió presenta avui, per primera vegada, una recomanació per reforçar la seguretat dels periodistes i altres professionals dels mitjans de comunicació.

Al llarg dels darrers anys, els periodistes han patit cada vegada més atacs; fins i tot assassinats, en els casos més greus. La crisi de la covid-19 els ha dificultat la feina, ha fet que els seus ingressos s’hagin reduït —especialment en el cas dels periodistes independents— i també els ha limitat l'accés als llocs dels fets.

A fi d’invertir aquesta tendència, la Comissió estableix mesures perquè els estats membres millorin la seguretat dels periodistes, tant dins com fora de la xarxa. La recomanació demana, per exemple, que creïn serveis nacionals de suport independents, com ara línies d’ajuda, assessorament jurídic, suport psicològic i refugis per a periodistes i professionals dels mitjans de comunicació que estiguin amenaçats. També demana que els periodistes estiguin més ben protegits durant les manifestacions, que hi hagi més seguretat a la xarxa i que es doni suport especial a les dones periodistes.

Podeu trobar una nota de premsa i una fitxa informativa amb més informació en línia.

També podeu llegir el discurs sobre l’estat de la Unió de la presidenta von der Leyen, en la seva totalitat, i visitar el seu web específic.

Detalls

Data de publicació
16 setembre 2021