Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article7 juliol 20211 min read

Gavà és finalista al premi Fulla verda europea

Els premis de Ciutat verda europea i Fulla verda europea tenen l’objectiu de promoure models de ciutat més sostenibles, resilients i saludables. Gavà, al Baix Llobregat, ha estat nominada a Fulla verda europea, un premi al que poden optar els municip

Fulla verda europea

Les deu ciutats nominades en els dos premis han mostrat el seu compromís a l’hora de buscar solucions als reptes mediambientals en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica. Els premis, impulsats per la Comissió Europea, volen encoratjar a les ciutats de tot Europa a prendre mesures perquè es converteixin en espais més saludables per als seus ciutadans.

Enguany les ciutats nominades al premi Ciutat verda europea, per a municipis de més de 100.000 habitants són Helsingborg (Suècia) Krakow (Polònia),Sofia (Bulgària) i Tallinn (Estònia). I les finalistes del premi Fulla verda europea (per a ciutats de 20.000 a 100.000 habitants) són Bistrita (Romania), Elsinore (Dinamarca), Gavà (Espanya), Treviso (Itàlia), Valongo (Portugal) i Winterswijk (Països Baixos).

Les ciutats guanyadores es donaran a conèixer el proper 9 de setembre en una cerimònia que tindrà lloc a la ciutat finlandesa de Lahti, Ciutat verda europea d’aquest any. El municipi premiat amb el premi Ciutat verda europea s’endurà 600.000 euros i el Fulla verda europea 200.000 perquè puguin seguir desenvolupant i aplicant polítiques que millorin la sostenibilitat. Dues ciutats catalanes: Mollet del Vallès i Cornellà del Llobregat han aconseguit fer-se amb aquest reconeixement en edicions passades.

Més informació

Nota de premsa

Premi Fulla verda europea  

Detalls

Data de publicació
7 juliol 2021