Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article13 maig 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

Guia per a docents: detectar i combatre la desinformació

Guia per a docents

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha traduit una guia perquè els docents treballin la detecció i prevenció de la desinformació a classe que han elaborat experts de la Comissió. 

Es tracta d'un material didàctic que  pretén oferir recursos al professorat de secundària per encetar diàlegs amb l’alumnat sobre els temes transcendentals que planteja l’amenaça de la mala informació. Hi trobem qüestions relacionades amb la salut, la democràcia i les normes culturals i jurídiques que sustenten les nostres societats. El material conté una guia didàctica amb una proposta d'activitats i un PTT amb links a diferents vídeos i altre material perquè es treballi a classe. 

Guia per a docents 

PTT 

La lluita contra la desinformació 

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona està compromesa amb la lluita contra la desinformació i, sobretot, en la formació mediàtica per empoderar els ciutadans. És per això que més enllà de la traducció d'aquesta guia, també duu a terme iniciatives com ara el programa "Premsa a les escoles" que fa juntament amb el Col·legi de Periodistes, gimcanes de desinformació a tot el territori i altres projectes innovadors per tractar la desinformació des d'una perspectiva transgeneracional. 

Detalls

Data de publicació
13 maig 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona