Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa6 agost 20201 min read

Innovació biotecnològica: el pla d’inversions per a Europa finança amb 20 milions d’euros la mallorquina Sanifit per desenvolupar tractaments contra la calcificació vascu

 

Luxemburg, 6 d'agost de 2020

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) donarà suport a la recerca de nous tractaments per la calcificació vascular progressiva, un àrea amb necessitats mèdiques importants i per a la qual no hi ha tractaments aprovats. Per això, el banc de la UE facilitarà 20 milions d’euros a la biofarmacèutica espanyola Sanifit, centrada en el desenvolupament de nous tractaments per a dues indicacions terapèutiques relacionades amb la calcificació. 

El BEI aportarà fons per a aquest projecte de Recerca, Desenvolupament i innovació (R+D+i) a través d’una operació de ‘venture debt’ en el marc del pla d’inversions per a Europa, un instrument de finançament amb el qual el banc de la UE dona suport a empreses innovadores. Des que el BEI va posar-lo en marxa el 2016 la iniciativa ha aportat més de 2.000 d’euros de finançament per projectes en camps com la robòtica, la intel·ligència artificial i la biomedicina.

Amb el nou acord, el BEI proporcionarà a Sanifit finançament a llarg termini per impulsar el desenvolupament de tractaments per als trastorns de calcificació vascular progressiva. L’empresa, creada com una spin-off de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha desenvolupat la molècula SNF472, que actua com un potent inhibidor selectiu de la cristal·lització de la hidroxipatita (HAP), la causa més habitual de calcificació vascular.

Actualment la recerca sobre la SNF472 es troba en fase 3 per al tractament de la calcifilaxis, na malaltia rara greu en la qual petits vasos sanguinis subcutanis i el teixit greixós es bloquegen degut a una calcificació severa, fet que provoca la mort d’aproximadament el 55% dels pacients en el primer any a partir de la diagnosi. El 2021 començarà un nou assaig de fase 3 per a una segona indicació, la malaltia arterial perifèrica, un dels factors principals de morbiditat i de mort en pacients amb insuficiència renal terminal.

Nota de premsa completa del BEI (en castellà)

 

Detalls

Data de publicació
6 agost 2020