Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article20 gener 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

La catalana Queralt Lahoz, entre les guardonades de «La Música Mou Europa»

Ahir al vespre es van proclamar els guardonats de «La Música Mou Europa» en una cerimònia que es va celebrar al festival Eurosonic (ESNS) a Groningen, als Països Baixos

Queralt Lahoz

El Gran Premi del Jurat es va concedir al cantant italià Sans Souci. La resta de guanyadors dels premis «La Música Mou Europa» de 2023 són: Schmyt (Alemanya), July Jones (Eslovènia), Kids Return (França) i Queralt Lahoz (Espanya). A més d’aquests cinc guardons, els fans de tot el món han pogut votar en línia el seu artista preferit. Enguany el guanyador del Premi del Públic ha estat Jerry Heil (Ucraïna). Aquest premi, que es vota sobre una llista de 15 candidats, reconeix l’èxit dels artistes que han arribat al públic de fora del seu país i que tenen potencial per traçar una carrera internacional.

Alina Pash (Ucraïna), guanyadora del premi «La Música Mou Europa» en una edició anterior, va presentar la cerimònia.

El premi europeu de música popular i contemporània està cofinançat pel programa Europa Creativa. Cada guardonat rep 10 000 euros i el guanyador del Gran Premi del Jurat obté, a més, un bo de viatge ecològic per valor de 5 000 euros.  El guanyador del Premi del Públic rep 5 000 euros. A més, tots els candidats poden gaudir d’un programa de formació i tenen l’oportunitat d’actuar al festival ESNS. Aquests premis s’inscriuen en la iniciativa «La Música Mou Europa», que dona suport a la indústria musical. 

Detalls

Data de publicació
20 gener 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona