Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article13 maig 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

La comissària Gabriel visita Barcelona per la innovació, la cultura, l’esport i la Nova Bauhaus europea

Comissària Mariya Gabriel
Comissària Mariya Gabriel
Comissària Mariya Gabriel

Mariya Gabriel, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, ha estat avui a Barcelona per participar en diversos actes relacionats amb la seva cartera, des de la innovació i la tecnologia fins a l’arquitectura i l’esport.

Al matí, la comissària ha pronunciat un discurs en la sessió inaugural de la cimera d’empreses emergents de la UE, «EU Start-up Summit 2022», en què ha explicat la seva visió per construir un ecosistema paneuropeu d’innovació que garanteixi que Europa esdevingui la gran potència mundial de la nova onada d’innovació en tecnologia profunda sense que cap regió quedi enrere. Podeu trobar el discurs aquí.

La comissària ha tingut l’oportunitat de visitar dos premis de la Nova Bauhaus europea de 2021 ¾els Terrats d’en Xifré, un jardí salvatge flotant, i APROP Ciutat Vella¾ i ha pogut constatar «l’increïble potencial de Barcelona per trobar solucions innovadores i creatives que es desplega amb la Nova Bauhaus europea».

Al migdia, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la comissària Gabriel ha entregat els premis Mies van der Rohe als guanyadors. Gabriel ha declarat: «Estic convençuda que el principal actiu d’Europa és la seva capacitat de crear i innovar.»

També ha visitat el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), el centre nacional de supercomputació d’Espanya, juntament amb la ministra espanyola de Ciència i Innovació, Diana Morant, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. La comissària ha destacat el paper clau d’aquesta infraestructura estratègica per impulsar la innovació arreu d’Europa i per ajudar els investigadors a trobar solucions als nostres reptes més peremptoris.

Finalment, la comissària Gabriel ha visitat el FC Barcelona, on s’ha reunit amb les jugadores de l’equip femení, un exemple inspirador per a gent d’arreu del món per la seva feina i els seus èxits. Així mateix, s’ha entrevistat amb Elena Fort, vicepresidenta de l’Àrea Institucional, i Xavier Puig, membre de la Junta Directiva responsable del Futbol Femení.

Podeu veure les fotografies i vídeos de la visita aquí.

 

Detalls

Data de publicació
13 maig 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona