Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa10 desembre 2021Representation in Spain – Barcelona1 min read

La Comissió aprova un règim de 3 000 milions d’euros en el marc del Pla de recuperació i resiliència espanyol per donar suport a la recerca

La Comissió Europea ha aprovat, en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals, un règim espanyol per valor de 3 000 milions d’euros per donar suport a la recerca, el desenvolupament i la innovació (I+D+i) així com a les mesures de protecció del medi ambient i d’eficiència energètica de les empreses que pertanyen a la cadena de valor de l’automòbil per al vehicle elèctric i connectat. Aquesta mesura ajudarà Espanya a accelerar la transició vers una mobilitat connectada i més sostenible sense falsejar indegudament la competència. El règim es finançarà parcialment amb el Mecanisme de recuperació i resiliència després que la Comissió avalués positivament el Pla de recuperació i resiliència d’Espanya i que el Consell l’adoptés.

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager, responsable de la política de competència, ha declarat: «Aquest règim espanyol de 3 000 milions d’euros permetrà que es generi una cadena de valor innovadora i sostenible per als vehicles elèctrics, de conformitat amb les normes dels ajuts estatals i els objectius del Pacte verd europeu. Tindrà un paper important en la recuperació verda i digital de l’economia espanyola, alhora que garantirà que es minimitzen els possibles falsejaments de la competència.»

El règim espanyol permet la concessió d’ajudes per a: 1) inversions en I+D+i; i 2) inversions en protecció del medi ambient, inclosa l’eficiència energètica, per a l’execució de diversos projectes integrats al llarg de tota la cadena de valor del vehicle connectat i elèctric, en el marc del Projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica del vehicle elèctric i connectat («PERTE VEC»). Estarà vigent fins a finals del 2023 i està obert a consorcis d’empreses interessades, tant si estan establertes a Espanya com si no. Cada consorci agruparà empreses que operin en un ampli ventall de sectors relacionats amb el vehicle elèctric i connectat i com a mínim el 40 % dels socis hauran de ser pimes. Els ajuts es concediran mitjançant un procés de selecció per concurrència competitiva i tindran la forma de subvencions directes i préstecs preferents bonificats.

Podeu trobar la nota de premsa completa aquí

Detalls

Data de publicació
10 desembre 2021
Autor
Representation in Spain – Barcelona