Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa14 desembre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

La Comissió celebra l’acord polític per millorar les condicions laborals de la feina en plataformes

La Comissió Europea celebra l’acord polític a què han arribat avui el Parlament Europeu i els estats membres de la UE quant a la Directiva relativa a la millora de les condicions laborals en la feina en plataformes que la Comissió va proposar el desembre de 2021. La iniciativa deriva del compromís que va formular la presidenta Von der Leyen en les seves Orientacions polítiques de millorar les condicions laborals dels treballadors de plataformes.

La Directiva pretén garantir que les persones que treballin a través de plataformes digitals de treball gaudeixin plenament dels drets laboral i les prestacions socials a què tenen dret. També té l’objectiu d’ajudar al creixement sostenible de les plataformes digitals de treball a la UE. Val a destacar que la Directiva defineix mesures per determinar correctament la situació laboral de les persones que treballen a través d’aquestes plataformes i per fomentar la transparència i l’equitat en la gestió algorítmica (és a dir, els sistemes automatitzats que duen a terme les tasques de gestió o hi donen suport).

Després que el Parlament Europeu i el Consell hagin aprovat formalment l’acord, els estats membres disposaran d’un termini de dos anys per incorporar la Directiva a l’ordenament jurídic nacional.

Detalls

Data de publicació
14 desembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona