Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa19 abril 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

La Comissió demana una bona embranzida a l’educació digital i la provisió de competències digitals

Avui la Comissió ha adoptat dues propostes de Recomanació del Consell en el context de l’Any Europeu de les Competències, amb l’objectiu d’ajudar els estats membres i el sector educatiu a proporcionar una formació digital de qualitat, inclusiva i acc

Les propostes donen resposta als dos grans reptes compartits que han definit la Comissió i els estats membres de la UE: 1) l’absència d’un plantejament global de l’educació digital per part de les diverses administracions, i 2) les dificultats a l’hora de dotar les persones de les competències digitals necessàries.

La proposta de «Recomanació del Consell sobre els factors clau que permeten una educació i formació digitals reeixides» insta tots els estats membres a garantir l’accés universal a l’educació i la formació digitals de qualitat i inclusives per resoldre la fractura digital, que s’ha fet encara més palesa arran de la crisi de la covid-19.

El segon repte compartit està relacionat amb les diferències en el nivell de competències digitals en funció dels grups de població i amb la capacitat dels sistemes educatius nacionals de mitigar aquestes disparitats. La proposta de «Recomanació del Consell sobre la millora de la provisió de competències digitals en l’educació i la formació» té en compte cadascun dels nivells educatius. Insta els estats membres a començar la formació en competències digitals ben aviat i distribuir-la de manera coherent al llarg dels diversos nivells educatius.

La Comissió està disposada a donar suport a la implementació d’ambdues propostes amb la facilitació de l’aprenentatge recíproc i els intercanvis entre els estats membres i totes les parts interessades pertinents mitjançant instruments de la UE com l’Instrument de Suport Tècnic. La Comissió també promou les competències i l’educació digitals amb la cooperació en el marc del Centre Europeu d’Educació Digital i a través del finançament de la UE, com ara Erasmus+ i el programa Europa Digital, el Fons de Transició Justa, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, el Fons Social Europeu Plus i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, Horitzó Europa i IVDCI-Global Europe.

Una acció clau per part de la Comissió consistirà a facilitar el reconeixement de l’acreditació de competències digitals. Amb aquest objectiu, la Comissió durà a terme un projecte pilot del Certificat Europeu de Competències Digitals juntament amb diversos estats membres. Aquest certificat pretén reforçar la confiança en l’acreditació de competències digitals i la seva acceptació arreu de la UE. Això ajudarà les persones a obtenir el reconeixement de les seves competències digitals de manera generalitzada, ràpida i fàcil per part de les empreses, les institucions educatives i altres organitzacions.

 

Podeu trobar la nota de premsa completa aquí

 

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la sala de premsa del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Detalls

Data de publicació
19 abril 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona