Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article22 desembre 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

La Comissió Europea atorga 17,5 milions d'euros a una spin-off catalana per desenvolupar solucions mèdiques basades en grafè per a trastorns neuronals

INBRAIN Neuroelectronics és una empresa spin-off de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) (partner de la Graphene Flagship) i ICREA.

INBRAIN

INBRAIN Neuroelectronics ha estat seleccionada per a un premi EIC Accelerator de fins a 17,5 milions d'euros. INBRAIN Neuroelectronics té com a objectiu desenvolupar solucions mèdiques basades en la tecnologia del grafè per a l'aplicació en pacients amb trastorns neuronals.

L'Accelerador del Consell Europeu d'Innovació (EIC) dona suport a les petites i mitjanes empreses, en particular les start-ups i les spin-off (empreses derivades), per desenvolupar i ampliar innovacions disruptores. Aquesta última convocatòria va atreure més de mil sol·licituds d'arreu d'Europa, en tots els sectors de la indústria. D'aquest grup, se'n van convidar 241 a una entrevista en línia amb els membres del jurat de l'EIC, i 78 d'aquestes van ser escollides per als premis, inclòs INBRAIN Neuroelectronics.

L'EIC Accelerator proporcionarà a INBRAIN un suport financer substancial amb subvencions de 2,5 milions d'euros per als costos de desenvolupament de la innovació, així com una inversió en capital directe de fins a 15 milions d'euros, gestionada pel Fons EIC, per impulsar el desenvolupment i comercialització de la primera xarxa cerebral intel·ligent de grafè.

A més, com a empresa seleccionada per l'EIC, INBRAIN rebrà entrenament, accés a inversors i empreses, i altres serveis d'acceleració empresarial com a part de la comunitat EIC.

Tal com ha assenyalat l'EIC en un comunicat, "les empreses van ser seleccionades en un procés altament competitiu. Les 78 empreses seleccionades rebran prop de 470 milions d'euros de finançament en una combinació d'ajuts o subvencions i inversions de capital".

Segons Mariya Gabriel, comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut: "Recentment, la Comissió ha fet un pas important en la reestructuració del Fons del Consell Europeu d'Innovació amb el nomenament d'un gestor de fons externs. L'accelerador de l'EIC i el fons de l'EIC estan preparats per oferir la seva combinació única de subvencions, inversions i serveis d'acceleració empresarial a les empreses emergents més prometedores de tecnologia profunda d'Europa. L'elevat interès per l'Accelerator confirma la seva rellevància".

INBRAIN va rebre a principis d'any finançament addicional sota l'esquema de l'EIC Pathfinder Challenge per al desenvolupament de teràpies neuroelectròniques innovadores mínimament invasives en cooperació amb un fort consorci que inclou l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), i socis com IMEC, Fraunhofer IZM, ETH Zurich, Nanoflex i el Centre Mèdic de la Universitat de Leiden.

 

Més informació

Font: ICN2

Detalls

Data de publicació
22 desembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona