Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa6 abril 20201 min read

La Comissió Europea i el Fons europeu d’inversions (EIF) mobilitzen 8.000 milions d’euros per a 100.000 pimes

Brussel·les, 6 d’abril de 2020

La Comissió Europea ha desblocat avui 1 000 milions d’euros del Fons europeu d’inversions estratègiques, que serviran de garantia al finançament concedit pel Fons europeu d’inversions (EIF). Això permetrà a aquest fons d’emetre garanties especials per incentivar les entitats bancàries i d’altres prestadors a proporcionar liquiditat com a mínim a 100 000 pimes i petites empreses de mitjana capitalització europees afectades per l’impacte econòmic de la pandèmia del coronavirus. Ara per ara, el finançament disponible gira a l’entorn dels 8 000 milions d’euros. La convocatòria d’expressió d’interès que avui publiquem respecta el compromís contret per la Comissió en la seva comunicació de 13 de març d’ajudar com més aviat millor les pimes durament afectades per la crisi amb diners que ja poden començar a fluir aquest mateix mes d’abril.

"A tot Europa les empreses estan lluitant de valent. La UE hi està responent amb celeritat per ajudar-les a esmorteir el cop i, molt especialment, a les pimes, que són les més vulnerables. Per tant, avui la Comissió i el Fons europeu d’inversions mobilitzen 8 000 milions d’euros per ajudar amb efectiu les pimes europees afectades per la pandèmia del coronavirus. Els diners fluiran ja aquest mateix mes a través de les entitats bancàries i prestadors locals", ha declarat avui el vicepresident executiu Valdis Dombrovskis.

Arran de la convocatòria d’expressió d’interès que avui publiquem, els intermediaris financers que hagin signat acords amb l’EIF en el marc dels programes COSME i InnovFin podran accedir a les noves garanties de seguida que n’hagin fet la sol·licitud. També hi podran accedir d’altres intermediaris financers gràcies a un procediment de sol·licitud que hem simplificat. Per tant, les pimes podran demanar de seguida les ajudes a les seves entitats bancàries o prestadors locals que participin en aquest pla i que s’enumeren en aquest enllaç: http://www.access2finance.eu/

Comunicat de premsa

Detalls

Data de publicació
6 abril 2020