Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa27 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

La Comissió fa balanç dels èxits assolits i determina àmbits d’actuació per construir una Europa més resilient, més competitiva i més sostenible

La Comissió Europea avalua els progressos cap a una economia més sostenible i competitiva a la UE després de la Declaració de Versalles del 2022.

En una comunicació adoptada avui, la Comissió fa una contribució al pròxim debat dels dirigents a Granada sobre el plantejament orientat al futur de l’autonomia estratègica oberta de la UE i sobre els objectius prioritaris de les polítiques de la UE en els propers anys. Hi fa balanç dels èxits assolits i dels reptes pendents a l’hora de construir una economia més resilient, més competitiva i més sostenible, protegir els ciutadans de la UE i garantir-ne benestar. Aquest debat es produeix després de la Declaració de Versalles, que els dirigents de la UE van adoptar l’11 de març de 2022.

La Comunicació assenyala àmbits concrets en els quals cal fer-hi més, com ara la creació d’un mercat únic més innovador i més interconnectat, la preservació de la cohesió interna, el foment d’aliances amb socis internacionals i el desenvolupament de la capacitat de la UE per garantir la seguretat de la seva ciutadania i de la regió. La UE ha de continuar treballant per reforçar la seva base econòmica i industrial i reduir-hi els riscos, alhora que protegeixi la seva seguretat econòmica i el seu model social singular.

En paraules de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen: «Europa ha reaccionat amb decisió davant d’un entorn geopolític i econòmic en ràpida evolució. La nova realitat exigeix que reforcem la nostra capacitat de protegir els interessos estratègics d’Europa i de proporcionar seguretat als nostres ciutadans i als nostres socis. D’ençà de Versalles, la UE ha mantingut el rumb i s’està transformant en una economia més resilient, més competitiva i més sostenible. Seguirem units i aprofundint encara més els vincles amb els nostres socis i amb aquells que comparteixen les nostres preocupacions i els nostres interessos».

Els dies 10 i 11 de març de 2022 els caps d’estat o de govern de la UE es van reunir a Versalles. Es van comprometre a assumir més responsabilitat per la seguretat d’Europa, a reforçar les capacitats de defensa i a adoptar noves mesures per construir la sobirania europea, reduir les dependències i dissenyar un nou model de creixement i inversió. La reunió informal de caps d’estat i de govern de la UE se celebra a Granada el 6 d’octubre.

Podeu trobar un comunicat de premsa i una fitxa informativa en línia.

Detalls

Data de publicació
27 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona