Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article14 abril 20212 min read

La Comissió nomena nou director de la Representació a Barcelona

mzp.jpg
© EU
Avui la Comissió Europea ha nomenat Manuel Szapiro nou director de la Representació de Barcelona. La data en què prendrà possessió del seu càrrec es determinarà més endavant.

Manuel Szapiro, de nacionalitat francesa, compta amb més de vint anys d’experiència en afers de la UE, especialment lligats als camps de l’elaboració de polítiques, la diplomàcia, les finances i els recursos humans. És també un negociador experimentat i ha representat la Comissió en negociacions internacionals. Ja ha treballat amb anterioritat a la Representació de la Comissió Europea a Barcelona com a analista polític. També va ajudar a establir l’empresa comuna «Fusion for Energy» (ITER Europe) com a conseller del director executiu.

Una de les fites que cal destacar del seu treball a la Comissió està relacionada amb la transició verda europea, un àmbit en què ha treballat durant alguns anys com a membre de gabinet responsable. Quan exercia aquest càrrec va iniciar l’Aliança europea de bateries i la Iniciativa de les conques mineres del carbó en transició.

Actualment és cap de gabinet adjunt del vicepresident Maroš Šefčovič i és responsable de les relacions de la UE amb el Regne Unit, les relacions interinstitucionals, la programació estratègica i la prospectiva, entre d’altres. La seva experiència a la Comissió ha estat encara més variada gràcies als diferents càrrecs que va ocupar quan treballava a la Secretaria general per a la reforma del tractat, diverses agències de la UE i Iniciatives ciutadanes europees, i el Programa de millora de la legislació.

Szapiro és professor convidat al Col·legi d’Europa a Bruges.

Rerefons

La Comissió té Representacions a totes les capitals dels estats membres de la UE i també oficines regionals a Barcelona, Bonn, Marsella, Milà, Munic i Breslau. Les Representacions són els ulls, les orelles i les portaveus de la Comissió sobre el terreny en els estats membres de la UE. Per una banda, fan d’enllaç amb les autoritats nacionals, les parts interessades i la ciutadania; per altra banda, informen els mitjans de comunicació i el públic en general sobre les accions de la UE. Els caps de Representació són nomenats per la presidenta de la Comissió Europea i actuen com els seus representants polítics als estats membres on han estat assignats.

Més informació

Representació de la Comissió Europea a Espanya

Oficina regional de la Comissió a Barcelona

Detalls

Data de publicació
14 abril 2021