Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article25 març 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

La directora general d’Afers Marítims i Pesca de la Comissió reafirma en la seva visita a Barcelona el compromís per ajudar el sector pesquer i fer-lo més resilient

Charlina Vitcheva, directora general de DG MARE de la Comissió Europea, ha participat en la Conferència de Regions Marítimes Perifèriques a Barcelona.

•	Charlina Vitcheva, directora general de DG MARE de la Comissió Europea

La directora general d’Afers Marítims i Pesca, Charlina Vitcheva, ha estat a Barcelona per participar en la Conferència de Regions Marítimes Perifèriques que s’ha celebrat aquest divendres al Palau de Pedralbes. Durant la seva visita de dos dies, Vitcheva ha mantingut una reunió amb el sector pesquer en la qual ha tingut l’oportunitat d’intercanviar opinions i escoltar  els problemes i reivindicacions del sector. La directora general d’Afers Marítims i Pesca ha reiterat el suport de la Comissió en aquests moments difícils.

 

Charlina Vitcheva ha visitat el port de la ciutat i l’Institut de de Ciències del Mar. Divendres a la tarda ha participat en la sessió «Polítiques marítimes i de pesca» de la Conferència de Regions Marítimes i Perifèriques, on ha afirmat:

 

«La crisi actual ha posat de manifest el cost de la nostra dependència respecte dels combustibles fòssils, una dependència que fa perillar la resiliència de la nostra economia. Cal que continuem i intensifiquem la nostra feina per sustentar el sector i fer-lo resilient, en consonància amb els objectius del Pacte Verd Europeu.

 

Aquest desafiament suposa un element essencial de la reflexió sobre els objectius a llarg termini de la política pesquera de la Comissió. La pesca i l’aqüicultura sostenibles i de baix impacte són reptes clau de la transició a la qual s’enfronta Europa. En aquest sentit, vull destacar la necessitat d’equilibrar els tres pilars de la sostenibilitat: l’ambiental, l’econòmic i el social. Són inseparables.»

 

Més informació

Economia blava

Conferència de Regions Marítimes Perifèriques

Marc temporal de crisi

Àlbum de fotos de la reunió

Detalls

Data de publicació
25 març 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona