Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa9 octubre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

La gran majoria dels europeus consideren que la promoció de la salut mental és igual d’important que la promoció de la salut física

La vigília del Dia Mundial de la Salut Mental, un nou Eurobaròmetre sobre salut mental ha revelat que nou de cada deu enquestats (el 89 %) consideren que la promoció de la salut mental és igual d’important que la promoció de la salut física. Alhora, menys de la meitat dels enquestats pensen que les persones que pateixen algun problema de salut mental rebin el mateix nivell d’atenció que les persones amb una afecció física. D’altra banda, gairebé la meitat dels enquestats (el 46 %) han experimentat algun problema emocional o psicosocial, com ara sentiment de depressió o ansietat, en els últims dotze mesos. Segons l’enquesta, més de la meitat dels enquestats amb algun problema de salut mental (el 54%) no han rebut ajuda d’un professional. Aquests resultats mostren que és fonamental continuar treballant per la salut mental a escala de la UE.

Demà, Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària, presidirà una conferència d’alt nivell sobre salut mental, per continuar el camí encetat pel Plantejament integral de la salut mental que la Comissió va presentar el juny del 2023. Hi assistirà Sa Majestat la reina dels belgues, així com centenars de representants d’institucions de la UE, governs nacionals, organitzacions europees i altres socis interessats.

Els participants podran conèixer experiències personals i intercanviar informació i bones pràctiques sobre temes com ara la salut mental en els diversos àmbits d’actuació, així com la promoció i la prevenció en matèria de salut mental i la igualtat d’accés per a tothom.

Podeu accedir al programa de la conferència i als formularis d’inscripció per assistir-hi en línia a través d’aquest enllaç.

Detalls

Data de publicació
9 octubre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona