Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa25 febrer 2022BrusselsRepresentation in Spain – Barcelona1 min read

La UE coordina l’enviament d’ajuda d’emergència a Ucraïna i està preparada per ajudar els països veïns

Arran de la petició per part del govern ucraïnès d’ajuda de protecció civil, la Comissió Europea hi està enviant més provisions de material sanitari com ara farmacioles, roba de protecció i desinfectants, i també s’han ofert a Ucraïna tendes, equips contra incendis, grups electrògens i bombes d’aigua. Aquesta ajuda a Ucraïna mitjançant el Mecanisme de Protecció Civil de la UE engloba ofertes provinents d’Eslovènia, Romania, França, Irlanda i Àustria, que ja es van formular la setmana passada, a més d’ajuda suplementària de Croàcia, Alemanya, Itàlia, Lituània, Espanya, Dinamarca i Suècia, que suposa més de dos milions d’articles essencials.

D’altra banda, el comissari Lenarčič ha parlat amb els ministres de Romania, Polònia, Hongria i Moldàvia sobre la manera en què la UE els pot ajudar en la protecció dels ucraïnesos que fugen del seu país. Ahir al vespre Moldàvia va activar el Mecanisme de Protecció Civil de la UE i va demanar ajuda per gestionar els fluxos de migració.

El comissari de Gestió de Crisis, Janez Lenarčič, ha declarat: «La solidaritat no ha estat mai tan important com ara, és el moment de mostrar suport a Ucraïna. Vull donar les gràcies a tots els països que ja han ofert ajuda immediata mitjançant el nostre Mecanisme de Protecció Civil. Farem tot el que estigui a les nostres mans per no deixar sola Ucraïna en aquest moment de gran necessitat. També estem treballant sense descans en estreta cooperació amb els països veïns per ajudar-los igualment a l’hora de proporcionar protecció als ucraïnesos que es veuen forçats a deixar el seu país.»

El Centre de Coordinació de la Resposta a Emergències de la UE està en contacte permanent amb les autoritats d’Ucraïna i dels països del seu entorn per fer-hi arribar més ajuda.

Detalls

Data de publicació
25 febrer 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona
Lloc
Brussels