Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa1 juny 20211 min read

La UE dona suport a Triodos Bank perquè ampliï la seva ajuda als sectors cultural i creatiu

1 de juny de 2021

 • Garantia del Fons europeu d’inversions (FEI) de 200 milions d’euros a Triodos Bank, en el nou marc del programa de la UE per als sectors de la cultura i la creació, a fi de donar suport a 250 empreses d’aquests sectors a Espanya, els Països Baixos, Bèlgica i Alemanya.
 • Finançament destinat a donar suport a les pimes i centrat específicament en les produccions cinematogràfiques i mediàtiques, les escoles d’art, els festivals de música, els teatres i la producció musical.
 • Des de l’any 2012, Triodos Bank també manté a Espanya una aliança estratègica amb Crea SGR, amb què ha finançat 125 milions d’euros per al sector cultural.

  Triodos Bank i el Fons europeu d’inversions (FEI) han subscrit un acord de garantia dirigit al sector cultural i creatiu, cosa que permetrà que Triodos Bank faciliti fins a 200 milions d’euros en préstecs a empreses dels sectors creatiu i cultural durant els propers dos anys a Espanya, els Països Baixos, Bèlgica i Alemanya.

  El mecanisme, que s’emmarca en l’instrument de garantia dels sectors cultural i creatiu de la Unió Europea, compta amb el suport del Fons europeu d’inversions estratègiques (FEIE) i ofereix a les empreses accés a finançament de tipus d’interès reduït o amb menys requisits de garanties. D’aquesta manera, Triodos Bank facilitarà finançament a un ampli ventall d’iniciatives orientades principalment al cinema i els mitjans de comunicació, les escoles d’art, els festivals de música, i les produccions teatrals i musicals.

  Això significa un pas endavant pel que fa al finançament d’iniciatives culturals i artístiques com a part de les línies estratègiques de Triodos Bank a Europa i a Espanya. La sucursal espanyola finança projectes d’aquest tipus des del 2012, el mateix any que va començar també la seva col·laboració estratègica amb la societat de garantia recíproca Crea SGR mitjançant un acord que ha afavorit l’especialització i el posicionament de l’entitat financera en el sector audiovisual i de les arts escèniques, i que ja ha superat els 200 milions d’euros en finançament.

  Podeu trobar la nota de premsa completa aquí

Detalls

Data de publicació
1 juny 2021