Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa10 juliol 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

La UE i Nova Zelanda signen un ambiciós acord de lliure comerç

La UE i Nova Zelanda van signar ahir un acord de lliure comerç (ALC) que reportarà importants beneficis a la UE.

A partir del primer any d’aplicació, l’acord estalviarà a les empreses de la UE uns 140 milions d’euros anuals en concepte d’aranzels i altres càrregues. Com a resultat, es preveu que el comerç bilateral augmenti fins a un 30 % en una dècada gràcies a aquest acord, amb un creixement potencial de les exportacions anuals de la UE que pot arribar als 4 500 milions d’euros. La inversió de la UE a Nova Zelanda té un potencial de creixement de fins a un 80 %. Aquest acord històric també inclou compromisos sense precedents en matèria de sostenibilitat, per exemple, en relació amb el respecte de l’Acord de París sobre el canvi climàtic i els drets laborals fonamentals.

Ara l’acord es remetrà al Parlament Europeu per a la seva aprovació. Entrarà en vigor un cop que n’hagi acabat el procés de ratificació tant a la UE com a Nova Zelanda.

Els acords comercials formen part del plantejament obert, o de «creació d’associacions», de la UE en matèria de comerç, que és un dels tres objectius de l’Estratègia Europea de Seguretat Econòmica presentada el mes passat. Aquest acord amb Nova Zelanda també demostra que la UE està intensificant el seu compromís amb aquesta regió puixant del món, com a concreció de la seva Estratègia per a la Cooperació a la Regió Indopacífica.

 

Detalls

Data de publicació
10 juliol 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona