Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article14 abril 2023Representation in Spain – Barcelona

L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, finalistes en els Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat 2023

Espanya és el país de la Unió Europea amb més autoritats locals i regionals preseleccionades per als Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat 2023.

Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat 2023

Espanya és el país de la Unió Europea amb més autoritats locals i regionals preseleccionades per als Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat 2023. Han estat preseleccionats les ciutats de Madrid, Terrassa, La Laguna i Bilbao, així com el municipi de La Zarza i la Generalitat de Catalunya. Dels vint municipis i regions finalistes, sis són espanyols. En total hi ha 29 preseleccionats (alguns dels quals estan nominats en diverses categories) que pertanyen a nou països europeus: Croàcia, Finlàndia, Polònia, Itàlia, Alemanya, Luxemburg, Portugal, França i Bèlgica. Els guanyadors dels premis d’enguany s’anunciaran en una cerimònia organitzada per la comissària Dalli a Brussel·les el 27 d’abril de 2023. Assistiran a l’acte representants de la Fundación Diversidad, entitat organitzadora del Mes Europeu de la Diversitat a Espanya, juntament amb un grup d’empreses compromeses amb la diversitat i membres de la Comissió Europea i de la Plataforma Europea de Cartes per la Diversitat.

De les 74 candidatures presentades en tota la Unió Europea, sis autoritats locals espanyoles han aconseguit figurar a la llista final de candidats, de manera que estan més a prop de guanyar la segona edició dels Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat. Per segon any consecutiu, una gran quantitat d’autoritats locals europees ha respost a la convocatòria de la Comissió Europea per als Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat i hi han presentat les polítiques, plans i iniciatives en matèria de diversitat i inclusió que han elaborat per a la seva societat.

Les candidatures preseleccionades se sotmetran a una última ronda d’avaluació amb l’objectiu d’obtenir un dels guardons d’or, plata i bronze en tres categories. En la categoria d’autoritats locals de més de 50 000 habitants hi ha quatre finalistes espanyols: els ajuntaments de Bilbao, Madrid i Terrassa i la Generalitat de Catalunya. En la categoria d’autoritats locals de menys de 50 000 habitants s’ha seleccionat el municipi de La Zarza (Badajoz). En el «Premi especial per la promoció de la igualtat de les persones LGTBIQ» hi competeixen quatre autoritats espanyoles: la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Madrid, La Laguna i Terrassa. L’any passat les tres autoritats espanyoles guardonades van ser els ajuntaments d’Antequera i Barcelona i la Junta de Andalucía.

El Mes Europeu de la Diversitat a Espanya se celebrarà durant tot el mes de maig gràcies a la col·laboració de CaixaBank, Diageo, Vivofácil i la Unió Europea (organitzacions patrocinadores) i el suport d’Atresmedia, Corresponsables i RTVE (col·laboradores), empreses compromeses amb la diversitat i la inclusió laboral. L’acte es podrà seguir en streaming el 27 d’abril de 2023.

Sobre Fundación Diversidad

Fundación Diversidad, impulsada per Fundación Vivofácil, té com a objectiu promoure i aconseguir que els deu principis de la Carta de la Diversitat s’implantin en les empreses i institucions a Espanya. L’organització treballa per impulsar la diversitat i la inclusió en empreses i institucions a Espanya a fi de potenciar el progrés social i la competitivitat econòmica a través de la sensibilització, la investigació i la divulgació. Els socis de la Fundación Diversidad són: Admiral Seguros, Allianz, AXA, BASF, Bbi Communication, BD, Boehringer Ingelheim, CaixaBank, Clarios, Correos, Humana&Mente Comunicación, Iberdrola, JTI, LATAM Airlines, Leroy Merlin, Lilly, Nationale-Nederlanden, Orange, Penguin Random House, Provital Group, Richemont, Sacyr i Vivofácil.

Més informació: https://fundaciondiversidad.com

Sobre el Mes Europeu de la Diversitat

Enguany se celebra la tercera edició del Mes Europeu de la Diversitat, una iniciativa de la Comissió Europea i la Plataforma Europea de Cartes de la Diversitat que té per objectiu celebrar i promoure la diversitat en el lloc de treball. Aquest projecte s’impulsa en 26 països i la Fundación para la Diversidad és l’encarregada de coordinar aquest moviment a Espanya.

Més informació: https://fundaciondiversidad.com/mes-europeo-diversidad/

Sobre el concurs #DiversityCapitals

Els Premis reconeixen la feina que duen a terme les ciutats, els pobles i les regions de la Unió Europea per promoure la inclusió i crear societats en què no hi hagi discriminació. El concurs és una oportunitat perquè les autoritats locals presentin polítiques i iniciatives que creen espais més diversos i inclusius per a la seva ciutadania. Abasta iniciatives que promouen la diversitat i la inclusió en termes de sexe, origen racial o ètnic, religió o creences, discapacitat, edat i orientació sexual, així com la interseccionalitat, la relació interconnectada de diverses formes de categorització social.

Més informació: https://eudiversity2023.eu/es/los-premios/

Detalls

Data de publicació
14 abril 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona