Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa24 novembre 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

L’alt representant i vicepresident Borrell i el comissari Lenarčič assisteixen a Barcelona al Fòrum Regional de la Unió per la Mediterrània

El pròxim 27 de novembre l’alt representant i vicepresident Josep Borrell i el comissari de Gestió de Crisis, Janez Lenarčič, seran a Barcelona per participar en el VIII Fòrum Regional de la Unió per la Mediterrània (UpM). La reunió d’enguany marca el quinzè aniversari de la UpM i se celebra en el context de la guerra d’Israel contra Hamas i de la difícil situació a Palestina. S’hi aplegaran més de trenta participants a nivell ministerial de la regió euromediterrània, que debatran sobre aquesta crisi.

Al matí, entre les 9:30 i les 13:00 h, l’alt representant copresidirà el Fòrum juntament amb Ayman Safadi, viceprimer ministre i ministre d’Afers Exteriors i Expatriats de Jordània. Els amfitrions del Fòrum Regional de l’UpM seran José Manuel Albares, ministre espanyol d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, i Nasser Kamel, secretari general de la Unió per la Mediterrània. El comissari de Gestió de Crisis, Janez Lenarčič, hi representarà la Comissió Europea. El príncep Faisal bin Farhan, ministre d’Afers Exteriors de l’Aràbia Saudita, també hi assistirà en representació del Comitè Ministerial Àrabo-islàmic.

L’alt representant Borrell pronunciarà el discurs d’obertura a les 9:30 h CET, que es retransmetrà en directe. A continuació, a les 13:00 h CET, oferirà un conferència de premsa juntament amb el copresident i altres participants al Fòrum.

Després de la seva visita recent a la regió, el Fòrum constituirà una ocasió important per a l’alt representant d’intercanviar opinions amb els representants dels quaranta-tres estats membres de la UpM sobre tots els aspectes de la situació a l’interior i a l’entorn de Gaza, així com de debatre els propers passos. La Unió Europea està i continuarà plenament compromesa amb tots els seus socis per treballar en favor de la represa d’un procés polític que parteixi de la solució de dos estats.

En paral·lel al Fòrum, el comissari Lenarčič es reunirà amb José Manuel Albares, ministre espanyol d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la princesa Rym Ali, presidenta de la Fundació Anna Lindh, Ayman Safadi, vicepresident i ministre d’Afers Exteriors i Expatriats de Jordània, i Nasser Kamel, secretari general de la Unió per la Mediterrània, per parlar de la situació a Israel i a Palestina.

El discurs d’obertura de l’alt representant a la UpM i la conferència de premsa es retransmetran en directe per EbS. Per a més informació, seguiu @JosepBorrellF i @eu_eeas.

 

Llegeix la nota de premsa en castellà.

 

 

 

 

Detalls

Data de publicació
24 novembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona