Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article13 octubre 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

Les institucions europees a Barcelona i TMB posen en marxa la campanya per donar a conèixer les oportunitats que la UE ofereix als joves

El 2022 és l’Any Europeu de la Joventut i per això les institucions reforcen la comunicació amb aquest col·lectiu

Europa ens mou pel planeta - horitzontal

«Europa ens mou» és el lema de la campanya que les institucions europees han posat en marxa aquest dimarts en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb l’objectiu de donar a conèixer les oportunitats que la UE ofereix als joves com ara la possibilitat de viure, treballar i estudiar en un altre país de la UE, la cura del nostre planeta o la diversitat cultural, entre d’altres.

 

L’acció s’emmarca dins de l’Any Europeu de la Joventut, que se celebra aquest 2022 i que vol ser un reconeixement a una generació de joves que ha viscut les conseqüències de salut, econòmiques i socials de la pandèmia d’una manera molt violenta i posar de manifest la importància del paper de la joventut europea per construir un futur millor, més verd, més digital i més inclusiu.

 

Per a Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, «es tracta d’una bona oportunitat per donar més visibilitat a l’Any Europeu de la Joventut, una de les prioritats polítiques de la Comissió. La col·laboració amb TMB és clau per apropar-nos a un públic jove i conscienciat que fa servir el transport públic de la ciutat».

 

Segons Laia Bonet, presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), «a Barcelona, i al conjunt d'Europa, el futur de la mobilitat està en mans dels i les joves; ells i elles ja són el motor del canvi per a la ciutat sostenible que volem. La col·laboració de TMB amb la Comissió Europea per l'Any Europeu de la joventut ens mostra el camí a seguir».

 

El cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, ha volgut destacar que «Europa ens permet viatjar, estudiar, treballar i viure lliurement arreu del continent. Enguany es compleixen també 35 anys del programa Erasmus, el programa de més èxit entre el col·lectiu universitari. Però la UE ofereix altres programes per a joves com el Cos Europeu de Solidaritat, per a qui vulgui fer un voluntariat; el DiscoverEU, per als joves de 18 anys que vulguin viatjar i conèixer altres països europeus; o el programa MEDIA, per a qui vulgui dedicar-se al sector cultural; entre d’altres. Amb aquesta campanya “Europa ens mou” volem reforçar el coneixement de totes les oportunitats que la UE posa a la disposició dels joves».

A més, des de les tres institucions també es farà un reforç del missatge mitjançant les xarxes socials @ComissióEuropea, @ParlamentEuropeu i @TMB_Barcelona.

Amb el lema «Europa ens mou» la campanya donarà a conèixer les oportunitats que la UE brinda als joves: «Europa ens mou per formar-nos», «Europa ens mou pel planeta» o «Europa ens mou per la cultura» són alguns dels missatges que els usuaris de transport públic de la ciutat de Barcelona es podran trobar durant les properes tres setmanes. La campanya compta amb una pàgina web, Europa ens mou, on els qui hi estiguin interessats podran trobar més informació i enllaços a programes i iniciatives europees.

 

Més informació

Detalls

Data de publicació
13 octubre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona