Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article19 abril 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

Les institucions europees a Barcelona organitzen el 15è Concurs de Periodisme sobre la Unió Europea

En el marc de l’Any Europeu de la Joventut, enguany es convida els participants a escriure sobre les oportunitats que la UE brinda al jovent.

Concurs Periodisme UE 2022

La Representació de la Comissió Europea i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han convocat avui la quinzena edició del Concurs de Periodisme sobre la Unió Europea, un certamen que s’adreça a estudiants universitaris i graduats en els darrers cinc anys i que s’organitza en col·laboració amb l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i el diari Ara.

El concurs té l’objectiu de reforçar l’interès dels joves en el procés de construcció europea i en les polítiques i institucions de la UE i fomentar-ne el coneixement. Enguany es convida els participants a escriure sobre les oportunitats que la UE brinda al jovent.

Els articles guanyadors es publicaran al diari Ara i els seus autors viatjaran a Brussel·les per conèixer les institucions europees des de dins.

Coincidint amb l’Any Europeu de la Joventut, enguany el tema del concurs serà les oportunitats que la UE brinda als joves. Els participants han d’escriure en qualsevol de les dues categories proposades: a) crònica i reportatge; o b) entrevista. Poden presentar-se textos en català, castellà, anglès i francès fins el 30 de juny de 2022.

Els treballs seran valorats per un jurat format per membres de la Representació de la Comissió i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i periodistes especialitzats en temes comunitaris.

 

Debats a les universitats

La principal novetat d’aquesta edició del certamen és que anirà acompanyat de debats a tres universitats catalanes (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Ramon Llull i Universitat Rovira i Virgili) per fomentar la reflexió dels joves al voltant del tema del concurs.

El primer debat, Oportunitats per als joves en un mercat laboral fràgil, tindrà lloc el dia 29 d’abril a les 12 del migdia a l’Aula Magna de la UAB i comptarà amb la participació de Laura Rahola, cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Albert Quintana, professor associat del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia de la UAB i beneficiari d’una beca del Consell Europeu de Recerca; i Mireia Duran, responsable d’Iniciatives Públiques a CodeOp. El debat el moderarà el periodista Antoni Bassas.

 

Quinze edicions del Concurs

El Concurs de Periodisme sobre la Unió Europea es va organitzar per primer cop el 2007 i des de llavors ofereix als estudiants d’aquesta disciplina l’oportunitat de conèixer a fons les institucions de la UE i de convertir-se, per uns dies, en corresponsals a Brussel·les. D’ençà de la primera edició ja han participat en visites de periodistes a la capital comunitària més d’una trentena de joves. Aquestes visites permeten conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i participar en trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d’altres representants de la UE.

 

Més informació i bases del concurs

Detalls

Data de publicació
19 abril 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona