Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article16 octubre 20201 min read

Les representacions de les institucions europees a Barcelona estrenen el podcast setmanal MasEuropa, amb Sergi Mas

maseuropa-visual.png
© EU
L’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona posen avui en marxa un espai setmanal didàctic i de proximitat sobre la Unió Europea, conduit per Sergi Mas, que es publicarà els divendres a diverses plataformes de podcast i també se cedirà als mitjans interessats.

El projecte “MasEuropa” serà inicialment d’octubre a desembre del 2020 i cada edició abordarà temes relacionats amb la Unió Europea amb entrevistes a testimonis locals.

El periodista i comunicador Sergi Mas, en la presentació de la primera emissió:  “Deia el filòsof George Steiner que ‘Europa està feta de cafès’. I afegia:  ‘Dibuixeu el mapa dels cafès i tindreu uns dels indicadors essencials de la idea d’Europa’. Avui, però, les cafeteries i bars de ciutats com París, Brussel·les, Praga o Barcelona estan tancades com a mesura per frenar la propagació del coronavirus. Els espais socials, els llocs de les trobades, les places, les sales d’actes es traslladen principalment a l’esfera digital. (...) Aquest podcast que avui estrenem serà una cafeteria o un bar de l’esfera digital”.

El podcast publicat avui tracta què fa la UE en la lluita contra la Covid-19 i com està afectant la pandèmia al programa Erasmus+. Aquest inclou entrevistes a Alfonso Valencia, director del departament de Ciències de la Vida del Centre de Supercomputació de Barcelona, per parlar del projecte Excalate4covid; i a Marta Esteller, responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals de la Universitat Blanquerna.

En les properes emissions es tractaran temes com la prohibició dels plàstics d’un sol ús a partir del 2021, els drets dels passatgers i com fer reclamacions, viatjar amb mascotes per la UE, el malbaratament d'aliments i agricultura ecològica, les denominacions d'origen protegit (DOP), l’energia i neutralitat climàtica, els projectes culturals europeus o com és la feina d’un/a intèrpret a les institucions europees.

Escolta el podcast

Detalls

Data de publicació
16 octubre 2020