Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article10 maig 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

Les representacions de les institucions europees celebren un Dia d’Europa centrat en el futur dels joves

Amb motiu de l’Any Europeu de la Joventut, la celebració d’enguany ha comptat amb un debat al voltant del futur dels joves i la interpretació de l’himne d’Europa per part d’alumnes del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Dia d'Europa 2022

Per celebrar el 9 de maig, Dia d’Europa, i en el marc de l’Any Europeu de la Joventut, les representacions de les institucions europees a Barcelona han organitzat un acte que ha comptat amb una ponència a càrrec del politòleg Pablo Simón (Arnedo, 1985), seguit d’un diàleg amb la politòloga Nahi Drammeh (Banyoles, 1994), la periodista i escriptora Margaryta Yakovenko (Tokmak, Ucraïna, 1992) i el filòsof Eudald Espluga (Girona, 1990).

La trobada ha acabat amb un discurs de clausura del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i amb la interpretació de l’himne d’Europa a càrrec d’alumnes del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

 

Dia d'Europa i Declaració Schuman

El Dia d’Europa commemora l’aniversari de la coneguda com a Declaració Schuman. El 9 de maig de 1950, just cinc anys després de la signatura de l'armistici de la Segona Guerra Mundial, el ministre d'Exteriors francès Robert Schuman va proposar, a partir d'una idea del seu assessor Jean Monnet, un pla que pretenia situar la producció francesa i alemanya del carbó i l'acer —elements necessaris per a la construcció d'armament— sota el control d'una autoritat única i supranacional.

Aquest projecte, anomenat Pla Schuman, va donar lloc un any més tard a la creació de la primera de les Comunitats Europees, la CECA, origen del procés d'integració europea que ha acabat edificant l'actual Unió Europea.

Galeria d'imatges

Detalls

Data de publicació
10 maig 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona