Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa15 juny 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

L’HERA assegura vacunes per als estats membres de la UE en resposta als brots de verola del mico

Avui l’HERA, l’Autoritat de Preparació i Resposta davant d’Emergències Sanitàries de la Comissió Europea, ha signat un contracte amb l’empresa Bavarian Nordic per a la compra de 109 090 dosis de vacunes de tercera generació en resposta als brots actuals de verola del mico.  Ara que el nombre de casos continua augmentant, aquest acord farà que les vacunes estiguin disponibles ràpidament per a tots els estats membres de la UE, Noruega i Islàndia. L’Agència Executiva Europea de la Salut i l’Àmbit Digital de la Comissió (HADEA) ha adquirit la vacuna de tercera generació en nom de l’Autoritat de Preparació i Resposta davant d’Emergències Sanitàries (HERA). A continuació l’HERA posarà les vacunes a disposició dels estats membres de la UE de manera proporcional, començant per aquells que en tenen més necessitat.

És la primera vegada que es fa servir el pressupost de la UE per al programa EU4Health per comprar directament vacunes per als estats membres. Partint del criteri del nombre de casos, abans no acabi el mes es començaran a fer lliuraments als estats membres prioritaris, que han concedit exempcions nacionals a la vacuna. Des del 18 de maig s’han notificat uns 900 casos de verola del mico en dinou estats membres de la UE, Noruega i Islàndia.

L’HERA és un pilar essencial de la Unió Europea de la Salut i un actiu fonamental per reforçar la resposta i la preparació de la UE davant d’emergències sanitàries. En la seva avaluació de riscos, el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC) va aconsellar als països afectats que consideressin una vacunació precoç posterior a l’exposició per prevenir la malaltia o reduir-ne la gravetat. Podeu trobar-ne més detalls en el comunicat de premsa

Detalls

Data de publicació
15 juny 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona