Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa2 juliol 20212 min read

‘Li deien Kalòpsia’, un espectacle de contes sobre els valors europeus a les llibreries de Barcelona

  • La Representació de la Comissió Europea i l’associació Barcelona Comerç organitzen un cicle de representacions a diversos barris de la ciutat

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitza, conjuntament amb l’associació Barcelona Comerç, el cicle d’espectacles ‘Li deien Kalòpsia’, amb l’objectiu d’apropar els valors de la UE al públic infantil i familiar. Les representacions seran gratuïtes i es faran entre el 6 i el 14 de juliol en un total d’11 llibreries i biblioteques de la ciutat.

Els espectacles es basen en l’adaptació que la narradora mOn Mas ha fet del conte ‘Kalòpsia, un planeta no tan diferent’ editat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Aquesta història de ficció ens situa en un planeta llunyà, Kalòpsia, habitat per quatre espècies diferents que han separat els seus territoris amb murs perquè no saben conviure. A partir de les aventures de la protagonista, la Wabi, el conte aborda temes com ara la tolerància, la diversitat i la solidaritat, i descobreix com aquests valors son també la base del projecte de cooperació europea.

 

Col·laboració amb el comerç de proximitat

Aquesta nova col·laboració entre la Comissió Europea i Barcelona Comerç, que aplega 25 associacions que representen més de 25.000 comerços d’arreu de la ciutat, dóna continuïtat a la iniciativa ‘Fem comerç, fem ciutat, fem Europa”, una campanya que es va llançar amb motiu del Dia d’Europa, el 9 de maig passat, per tal de promoure els valors del comerç de proximitat i destacar la seva contribució a l’economia i la societat europees.

 

Calendari de representacions

Un equip de narradors i narradores orals format per mOn Mas, Patricia Mcgill, Blai Senabre, Santi Rovira i Lidia Clua representaran l’espectacle “Li deien Kalòpsia” a 11 llibreries i biblioteques de diversos barris de Barcelona. Totes les representacions seran a les sis de la tarda. 

 

06 de juliol

Sarrià. Papereria Numa (Santa Amelia,31)

Narradora: mOn Mas

 

08 de juliol

El Poblenou. Llibreria ETC-Bibloteca Manuel Arranz (Del Joncar, 35)

Narrador: Blai Senabre

Eixample. LLIBRERIA JAIMES (València, 31)

Narradora: Patricia McGill

 

9 de juliol

Eixample. Llibreria Documenta (Pau Claris, 144)

Narradora: Patricia McGill

Eixample. Arcadia Llibres i Coses (Rogent, 74)

Narradora: Mon Mas

 

12 de juliol

Eixample. Casa del Llibre.  (Passeig de Gràcia, 62)

Narradora: Lidia Clua

Sants - Montjuïc. Papereia Navarro (Passeig de la Zonal Franca 181, local 2)

Narrador: Blai Senabre

 

13 de juliol

Sant Andreu. Llibreria Santos Ochoa (Pg. Fabra i Puig, 165)

Narradora: Lidia Clua

Eixample. Re-Read (Diputació, 296)

Narrador: Santi Rovira

 

14 de juliol

Sants-Montjuïc . Biblioteca Francesc Boix (Blai 34)

Narradora: Lidia Clua

Nou Barris. La Font de Mimir (Costa i Cuxart, 5)

Narrador: Santi Rovira

 

Kalòpsia: un planeta no tan diferent

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha editat un conte infantil il·lustrat per Sònia Gonzàlez amb l’objectiu de transmetre valors com ara la solidaritat, la diversitat o la tolerància als infants de 7 a 9 anys a través d’una història de ficció ubicada en un planeta llunyà. Actualment el conte es pot trobar a la majoria de biblioteques de Catalunya i les Illes Balears i després de la bona acollida que ha tingut, la Representació n’ha fet una segona edició per poder arribar a més infants.

 

Més informació:

Li deien Kalòpsia’, un espectacle de contes sobre els valors europeus a les llibreries de Barcelona

Detalls

Data de publicació
2 juliol 2021