Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article21 juliol 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Lideratge verd: Viladecans, finalista del Premi Fulla verda europea

Viladecans, finalista del Premi Fulla verda

La localitat del Baix Llobregat ha estat seleccionada com a finalista juntament amb la  ciutat italiana de Treviso. La guanyadora s’anunciarà el 5 d’octubre en una cerimònia a Tallin (Estònia), que és la ciutat que ostenta el guardó aquest any.

 

En un món cada vegada més urbanitzat, les ciutats petites i mitjanes juguen un paper vital en la transició cap a un model més sostenible i resilient. Cornellà va guanyar el premi el 2018 i Gavà va ser finalista el 2021.

Els premis Fulla verda europea 2025 (European Green Leaf) han reconegut Viladecans com a finalista pel seu lideratge en la transició cap a un futur verd que demostra que no importa l'escala ni el punt de partida i que avançar de manera decidida cap a la sostenibilitat és possible i assolible.

 

Els guardons Fulla verda europea valoren els èxits de les ciutats en set indicadors ambientals: qualitat de l'aire, aigua, biodiversitat, àrees verdes i ús sostenible del sòl, residus i economia circular, soroll, mitigació del canvi climàtic i adaptació al canvi climàtic.

El premi es concedeix cada any a  un o dos municipis.  El premi està dotat amb 200.000 euros perquè les ciutats el destinin al  programa de l’any de capitalitat verda europea i a promoure activitats de transformació addicionals.

 

Més enllà del reconeixement i del premi econòmic, la nominació de Viladecans com a finalista del premi Fulla verda europea suposa una fita significativa. És una demostració del que es pot assolir amb una visió ambiental clara i una estratègia de governança forta.

Detalls

Data de publicació
21 juliol 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona