Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa17 novembre 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

Manuel Szapiro, director de la Representació, ressalta a Palma la tasca del món local per lluitar contra el canvi climàtic i assolir els ODS

 

Aquest dijous 17 de novembre Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, l’àmbit d’actuació del qual és Catalunya i les Illes Balears, ha estat a Palma, on ha pronunciat un discurs en el marc de l’acte «Legado 2030: Palma sostenible» organitzat per Ràdio Mallorca-Cadena Ser i l’Ajuntament de Palma. Szapiro també s’ha reunit amb el vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat de les Illes Balears, Víctor Homar Santander.

Szapiro ha recordat que ens trobem davant d’una emergència, fins i tot una batalla, climàtica i que la regió mediterrània és especialment vulnerable a aquest fenomen ja que es troba molt exposada a les conseqüències de l’escalfament del planeta. El representant de la Comissió Europea ha ressaltat el paper de les ciutats en l’aplicació de mesures de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic; i ha recordat els diferents programes i iniciatives europeus pensats per donar suport als municipis en aquest repte, entre els quals hi ha els fons NextGenerationEU. «Les Illes Balears es troben al capdavant de les comunitats autònomes d’Espanya en l’execució del Pla de Recuperació i Resiliència i en el desplegament de projectes emblemàtics», ha afirmat. Entre els projectes que s’estan duent a terme amb aquests fons, Szapiro ha destacat el que estudiarà com es pot utilitzar l’hidrogen en el transport públic i complementarà d’altres iniciatives emblemàtiques sobre aquesta font d’energia identificada com a estratègica per a la Comissió que ja s’estan executant a les Illes: «Palma i les Illes poden servir d’inspiració per a municipis de tota la UE».

A la tarda, Manuel Szapiro s’ha reunit amb el vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat de les Illes Balears, Víctor Homar Santander, i ha inaugurat un curs de gestió de polítiques publiques a la mateixa universitat.

Aquesta és la tercera vegada que Manuel Szapiro visita les Illes Balears des que va ser nomenat director de la Representació a Barcelona, el juny del 2021.

 

Més informació

Discurs sencer de Manuel Szapiro

Detalls

Data de publicació
17 novembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona