Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article3 març 20211 min read

Mollet del Vallès, guardonada als Premis de la Salut de la UE de 2020 en la categoria de ciutats que promouen un estil de vida saludable entre els joves

evirftvxcaeydqs.jpg
© EU
El premi celebra el compromís que tenen les ciutats, ONG, llars d’infants i les escoles per enfortir la democràcia participativa i la ciutadania activa en matèria de salut pública.

En una cerimònia celebrada el dimarts 3 de març, la comissària europea per a la Salut i la Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, ha anunciat els guanyadors del Premi de salut de la UE 2020 per a ONG, escoles i llars d’infants que promouen la vacunació entre els menors (0-18 anys) i per a escoles i ciutats que promouen estils de vida saludables en infants i adolescents (6-18 anys).

Ha estat en aquesta darrera categoria que Mollet del Vallès ha obtingut el segon premi. El 2019, el Consell Municipal de la Infància es va dirigir a tots els estudiants de 5è i 6è de primària de la ciutat vallesana amb l'objectiu de millorar la capacitat dels nens en la presa de decisions dietètiques saludables, així com estimular la seva participació democràtica activa per contribuir a desenvolupar un sistema alimentari de la ciutat més saludable. La iniciativa la va dirigir l'Institut Municipal d'Educació amb el suport de socis del sector de la salut i l'alimentació i altres administracions.

La cerimònia de lliurament del premi, celebrada a distància, ha tingut lloc com a part de la reunió anual de la Plataforma de Polítiques de Salut de la UE i ha comptat amb més de 160 participants i espectadors. Cada categoria ha estat guardonada amb un premi que oscil·la entre els 20.000 i els 50.000 euros per categoria i convocatòria, així com un trofeu i un certificat.

I. Convocatòria de vacunació

Categoria ONG

• Guanyador del primer premi: l'Associació xipriota de pacients i amics amb càncer (PASYKAF - Xipre)

• Guanyador del 2n premi: l'Associació Polonesa d'Estudiants Farmacèutics (Polònia)

• Guanyador del 3r premi: The Dutch Cancer Society (Països Baixos)

II. Convoca d’estils de vida saludables

Categoria CIUTAT

• Primer guanyador: Iasi (Romania)

• 2n premi: Mollet del Vallès (Espanya)

• Guanyador del 3r premi: Associació de governs locals de la regió de Buda (Hongria)

Categoria ESCOLA

• Guanyador del 1r premi: escola de primària "Vuk Stefanović Karadžić" Doboj (Bòsnia i Hercegovina)

• Guanyador del 2n premi: escola de primària Drakenhof (Bèlgica)

• Guanyador del 3r premi: CEIP Juan Pablo I (Espanya)

Detalls

Data de publicació
3 març 2021