Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article27 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

«Next Generation a prop teu»: la Comissió Europea presenta una sèrie de vídeos sobre projectes amb impacte a Catalunya

Next gen

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha produït cinc càpsules documentals que mostren exemples concrets de projectes finançats amb fons NextGenerationEU a Catalunya i l’impacte que tenen en la ciutadania. Els vídeos es publicaran al canal de YouTube de la Representació de la Comissió a Barcelona. Els projectes també formen part del mapa interactiu de projectes NextGenerationEU a Catalunya i les Illes Balears: «Next Generation a prop teu».

 

Aquest divendres, la Comissió publica el primer dels vídeos, amb el títol «Empoderament local per a la transició energètica a Balenyà», sobre un projecte que s’està duent a terme en aquest municipi osonenc i que ha permès consolidar la Comunitat Energètica de Consum Compartit sense ànim de lucre Balenyà Sostenible. Es tracta d’una comunitat integrada per més de cent veïns i veïnes de Balenyà que volen fer el pas cap a un model de transició energètica al municipi. El vídeo explica la història de la Mercè, una de les veïnes que gràcies a aquest projecte ha pogut cobrir les necessitats d’electricitat bàsiques com ara fer servir el forn o el microones.

 

Divendres vinent, 6 d’octubre, es publicarà el vídeo sobre el projecte «Oliveres monumentals per a la dinamització socioeconòmica i la conservació de la biodiversitat». Es tracta d’un projecte destinat a promoure el cultiu ecològic d’oliveres monumentals a les Garrigues i a afavorir-ne la conservació i la valorització, alhora que es fomenta la biodiversitat i el patrimoni cultural. A més, el projecte contribueix a la preservació de les tortugues autòctones.

 

El divendres 13 d’octubre es presentarà la tercera càpsula, centrada en el projecte «Dones RIU» de la fundació SURT, que busca a millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les dones en dos nous sectors emergents: les economies verda i digital. La protagonista d’aquest vídeo és la Monica, una dona nascuda a l’illa de Sardenya que busca emprendre un negoci de peces de roba amb cuir reciclat mentre fa de masovera d’una masia de l’Empordà. A la fundació SURT, amb el suport dels fons NextGenerationEU, l’ajuden a traçar un pla personalitzat perquè pugui obrir el seu negoci.

 

La setmana següent, el divendres 20 d’octubre, es publicarà el vídeo sobre el projecte «PENTABILITIES», de la Fundació Bofill. Es tracta d’un programa que fomenta les habilitats socioemocionals de l’alumnat a l’aula amb eines digitals innovadores. En els centres que formen part d’aquest projecte, com ara l’Institut Vapor de Fil, es treballen les cinc habilitats socioemocionals de la personalitat: autonomia i iniciativa, responsabilitat, cooperació, gestió emocional i habilitats de pensament.

 

Finalment, el divendres 27 d’octubre es presentarà la darrera de les càpsules documentals, centrada en les diferents fases del projecte «DIPCAN» a una clínica de Barcelona. La Nines és una pacient de càncer de mama metastàtic que viu a Vigo. Quan va ser diagnosticada per primera vegada, es va ensorrar. La seva vida va canviar quan la van triar per participar en el projecte DIPCAN, que identifica i selecciona el tractament més adequat gràcies a la integració de dades clíniques a la intel·ligència artificial.

 

Descobreix la sèrie de vídeos «Next Generation a prop teu»

 

Més informació:

Detalls

Data de publicació
27 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona