Ir al contenido principal
Logotipo de la Comisión Europea
español
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicado de prensa14 de noviembre de 2022Representación en España – Barcelona

NextGenerationEU: la Comissió rep una sol·licitud de pagament d’Espanya per valor de 6 000 milions d’euros en subvencions

Aquesta és la tercera sol·licitud de pagament d’Espanya i està vinculada a 24 fites i cinc objectius que abasten diverses reformes i inversions en els àmbits de les transicions verda i digital, les pensions, la recerca, el desenvolupament i la innovació, l’educació i la formació professional. Altres àmbits d’actuació són el sistema sanitari, l’ajuda a grups vulnerables, els procediments d’insolvència, la qualitat de la despesa pública i la prevenció de l’evasió i el frau fiscals.

El Pla de Recuperació i Resiliència d’Espanya està finançat amb 69 500 milions d’euros en subvencions, i encara es poden sol·licitar uns altres 7 700 milions d’euros de subvencions suplementàries. Com amb tots els estats membres, els pagaments que s’efectuen en virtut del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) depenen dels resultats i estan supeditats a l’execució per part d’Espanya de les inversions i les reformes que s’indiquen en el seu Pla de Recuperació i Resiliència.

Ara la Comissió estudiarà la sol·licitud i a continuació enviarà una avaluació preliminar al Comitè Econòmic i Financer del Consell. En aquest document de preguntes i respostes trobareu més informació sobre el procés d’avaluació de les sol·licituds de pagament dels estats membres en el marc de l’MRR. En aquest enllaç trobareu més informació sobre el Pla de Recuperació i Resiliència d’Espanya. 

Detalles

Fecha de publicación
14 de noviembre de 2022
Autor
Representación en España – Barcelona