Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article7 desembre 2022Representation in Spain – Barcelona

Nova Bauhaus Europea: oberta la convocatòria per als premis del 2023

Avui la Comissió ha obert la convocatòria de candidatures als premis de la Nova Bauhaus Europea (NBE) del 2023.

Nova Bauhaus

Després de l’èxit de les dues darreres edicions, en què es van presentar més de 3 000 candidatures de tots els estats membres de la UE, el concurs del 2023 premiarà quinze iniciatives exemplars que vinculin la sostenibilitat, l’estètica i la inclusivitat, els tres valors fonamentals de la Nova Bauhaus Europea. En ocasió de l’Any Europeu de les Competències, l’edició d’enguany tindrà un apartat d’educació i aprenentatge. Per primer cop, també s’acceptaran candidatures de projectes i idees dels Balcans Occidentals. Com l’any passat, es concediran premis específics per a persones de menys de trenta anys. La convocatòria romandrà oberta fins al 31 de gener del 2023 a les 19:00 h (hora central europea).

Els premis del 2023 distingiran projectes existents, a més d’idees de joves talents en quatre categories:

·       Reconnectar amb la natura;

·       Recuperar el sentiment de pertinença;

·       Donar prioritat als llocs i la gent que més ho necessiten;

·       La necessitat d’una anàlisi a llarg termini del cicle de vida en els ecosistemes industrials.

En cada categoria, els candidats poden triar entre tres apartats de concurs paral·lels:

·       Apartat A: «Campions de la Nova Bauhaus Europea», dedicat a projectes existents i completats amb resultats clars i positius.

·       Apartat B: «Estrelles Emergents de la Nova Bauhaus Europea», per a les idees de joves talents de trenta anys o menys. S’hi poden presentar idees que es trobin en diferents etapes de desenvolupament, des d’idees amb una planificació clara fins al nivell de prototip.

·       Apartat C: «Campions d’Educació de la Nova Bauhaus Europea», per a les iniciatives que se centrin en l’educació i l’aprenentatge. Hi poden optar tant els projectes completats com les iniciatives amb un nivell mínim de maduresa.

Els premis del 2023 s’atorgaran a quinze guanyadors, que rebran un premi de fins a 30 000 euros, a més d’un paquet de serveis de comunicació per ajudar-los a continuar desenvolupant i promovent els seus projectes i idees.

 

Com presentar una candidatura

S’acceptaran candidatures de totes les nacionalitats i procedències si corresponen a idees o projectes que s’executen a la UE o als Balcans Occidentals. Les candidatures s’han de presentar mitjançant el web oficial de premis de la NBE.

Totes les dades relatives al procés de presentació de candidatures es poden consultar a la guia per als candidats, que està disponible en totes les llengües oficials de la UE i dels Balcans Occidentals.

 

Rerefons

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària que connecta el Pacte Verd Europeu amb els nostres espais i experiències vitals. La iniciativa insta tots els europeus a imaginar i construir plegats un futur sostenible i inclusiu que sigui bonic per als ulls, la ment i l’ànima.

La Nova Bauhaus Europea, anunciada per la presidenta Von der Leyen en el discurs sobre l’estat de la Unió del 2020, s’ha dissenyat en col·laboració amb milers de persones i organitzacions de tot Europa i altres parts del món.

 

Més informació

Preguntes i respostes

Guia per als candidats en totes les llengües oficials de la UE i dels Balcans Occidentals

Web dels premis

Web de la Nova Bauhaus Europea

Comunicació de la Comissió sobre la Nova Bauhaus Europea

Detalls

Data de publicació
7 desembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona