Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article22 maig 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

Palumba, l’aplicació que t’ajuda a saber qui representa millor les teves preferències polítiques

Palumba

Palumba és una aplicació paneuropea desenvolupada per una organització juvenil catalana sense ànim de lucre que connecta els interessos dels votants més joves amb les seves preferències de representació política. El proper 9 de juny votaràs per primera vegada? Aquesta aplicació t’ajudarà a exercir el teu dret a vot.

 

L'aplicació està dissenyada per trencar l'anomenada ‘bombolla de la UE’. En poques paraules, t’apropa els programes polítics amb un format fàcil d'entendre mitjançant una interfície divertida inspirada en les característiques típiques de les aplicacions de cites. Alguns l’anomenen el ‘Tinder de la política'. Per tant, pretén que la presa de decisions i els temes siguin accessibles a tothom, independentment de la seva formació o coneixements polítics previs.

 

Palumba es basa en el mecanisme del swipe, és a dir, permet als usuaris lliscar el dit cap a la dreta (quan hi estan d'acord) o cap a l'esquerra (quan no hi estan d'acord) davant d’alguns plantejaments o afirmacions sobre política. Al final, els resultats et relacionen amb algun dels grups polítics del Parlament Europeu i ‘ofereixen una orientació personalitzada sobre les llistes de candidats nacionals alineades amb les teves prioritats. A més, Palumba ofereix recursos educatius, com ara una brúixola política i explicacions sobre polítiques, per ajudar-te a prendre decisions informades. També ofereix privadesa total, és transparent i políticament neutral, i està disponible en més de 30 idiomes, inclòs el català.

 

L'aplicació va ser creada per Palumba EU, una organització juvenil sense ànim de lucre amb seu a Barcelona, i amb voluntaris d'arreu d'Europa, sota la supervisió de les institucions europees i entitats de participació ciutadana.

 

Baixa’t l'aplicació i comença a lliscar a Palumba: https://www.palumba.eu/

Detalls

Data de publicació
22 maig 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona