Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article17 maig 20211 min read

Participació catalana en un projecte europeu per accelerar nous fàrmacs basats en nanotecnologia

participacio_catalana1.jpg
© EU
El grup TECNIO Nanomol, la seva spin-off Nanomol Technologies i les empreses catalanes Leanbio i Grace Bio han començat la seva participació en un projecte europeu dotat amb 14,5 milions d’euros que té l’objectiu d’accelerar el desenvolupament de nous fàrmacs basats en la nanotecnologia. Amb aquesta iniciativa es vol crear una xarxa d’infraestructures a escala europea que permeti escurçar el temps que passa entre la recerca al laboratori i les primeres etapes clíniques.

Així, cada integrant del projecte aporta la seva infraestructura -com laboratoris o equips científics- coneixement i expertesa per crear un pol de coneixement entre els diferents socis. Aquesta infraestructura es posarà a l’abast de laboratoris farmacèutics, empreses, grups de recerca i startups per desenvolupar nous fàrmacs en el camp de la nanomedicina, la producció final dels quals se centralitzarà a Alemanya. El projecte, de nom Phoenix i amb una durada de quatre anys, està format per 11 entitats d’arreu d’Europa i compta amb el finançament del programa Horizó 2020 de la Unió Europea.

A Catalunya, el grup TECNIO Nanomol posarà a disposició de la xarxa europea el seu servei d’R+D en aquest àmbit, mentre que LeanBio serà responsable del desenvolupament i caracterització d’actius biològics. De la seva banda, Grace Bio implementarà la producció farmacèutica d’actius biològics i Nanomol Technologies la seva tecnologia pròpia de nanoformulació DELOS i la seva expertesa en la determinació de la mida de la partícula a escala nanoscòpica.

Leanbio i Gracebio són, conjuntament, la primera CDMO catalana de bioterapeutics, activa des de 2014 i que desenvolupa i fàbrica proteïnes, anticossos , enzims per la indústria i productes per teràpies avançades en el món de la indústria biofarmacèutica. Nanomol Tecnologies, fundada l’any 2010 per investigadors del grup de recerca TECNIO Nanomol, ofereix serveis avançats a la indústria farmacèutica, desenvolupant nanomedicines, reformulacions i sistemes d’administració millorada de fàrmacs, i realitzant l’anàlisi de propietats físico-químiques de partícules presents en principis actius i medicaments.

Més informació

Pàgina web d’Horitzó 2020

Més informació sobre el projecte

 

Detalls

Data de publicació
17 maig 2021