Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article24 juliol 2020

Presentem les dues noves estratègies per transformar a fons el sector energètic i impulsar la neutralitat climàtica de la UE

briefingener_0.jpg
© EU
L’energia, tan necessària per al nostre dia a dia i per a qualsevol activitat econòmica, és també una de les fonts més importants de contaminació. La producció, subministrament i  consum energètic genera el 75% de les emissions d’efecte hivernacle de la UE. Per això, si Europa vol ser climàticament neutra el 2050 tal i com marca l’objectiu del Pacte Verd Europeu (Green Deal) és indispensable transformar a fons el nostre sistema energètic. La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha organitzat una sessió tècnica en línia per explicar en detall dues noves estratègies que seran clau per impulsar la transició verda de l'energia a la UE: el sistema energètic integrat i l’estratègia de l’hidrogen.

 

‘Cap a una economia climàticament neutra: les estratègies de la UE per al sistema energètic del futur i l’hidrogen' és el títol de la sessió que ha organitzat aquesta setmana la Representació de la Comissió Europea a Barcelona amb la participació del cap d’unitat adjunt de Renovables i Polítiques de Captura i Emmagatzematge de Carboni de la Direcció General d'Energia, Antonio Lopez-Nicolas. En una conferència en línia des de Brussel·les, Lopez-Nicolas ha emmarcat les dues estratègies en el Pacte Verd Europeu (EU Green Deal), la gran aposta de la Comissió Europea per transformar l’economia de la UE i assolir un balanç de 0 emissions el 2050. Les dues noves estratègies sobre energia, una de general per integrar tot el sistema energètic i l’altra d’específica per impulsar la producció i ús de l’hidrogen renovable, són clau per a aconseguir aquest objectiu, tal i com ha destacat l’expert de la Direcció General d’Energia.

Al llarg d'una mica més d’una hora, Antonio Lopez-Nicolas ha explicat el detall de les dues estratègies i les mesures previstes en cadascuna d’elles, amb objectius a curt, mitjà i llarg termini. La sessió, en la qual hi han participat prop d’una cinquantena de representants de l’àmbit acadèmic i de la recerca, i de les institucions, empreses i entitats vinculades al sector energètic a Espanya, s’ha clos amb un torn de preguntes i respostes.  

  • En aquest enllaç podeu descarregar la presentació utilitzada per Antonio Lopez-Nicolas per explicar les dues estratègies.

Detalls

Data de publicació
24 juliol 2020