Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa9 març 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Programa de treball anual d’Erasmus+ per al 2023: la Comissió n’augmenta el pressupost anual i posa l’accent en l’alumnat i el personal educatiu d’Ucraïna

Avui la Comissió ha adoptat una revisió del Programa de treball anual d’Erasmus+ per al 2023. El pressupost global del programa per enguany s’ha revisat a l’alça, fins als 4 430 milions d’euros, la dotació financera anual més gran que ha assolit mai el programa Erasmus+. L’augment del pressupost permetrà reforçar de manera general les prioritats d’Erasmus+ en matèria d’inclusió, ciutadania activa i participació democràtica, així com en relació amb la transformació verda i digital a la UE i arreu del món.

El programa de treball revisat preveu una bestreta de 100 milions d’euros del pressupost d’Erasmus+ per al 2027 destinats a projectes que promoguin activitats educatives i facilitin la integració de les persones que fugen de la guerra d’Ucraïna en els seus nous entorns d’aprenentatge, així com activitats de suport a organitzacions, alumnat i personal educatiu a Ucraïna. Les activitats finançades poden consistir en cursos d’integració lingüística i cultural i eines d’aprenentatge d’idiomes, adreçats a docents o alumnes, o en beques d’estudis o ajuda econòmica general a tots els sectors d’Erasmus+ per a alumnes i docents.

S’ha reforçat especialment la dimensió internacional d’Erasmus+ amb un increment pressupostari de 31 milions d’euros que es destinaran a projectes de mobilitat i al desenvolupament de competències en l’educació superior, en suport de projectes de cooperació internacional.

A través de les convocatòries obertes de projectes, qualsevol organisme públic o privat que operi en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut o l’esport pot sol·licitar finançament, amb l’ajuda de les agències nacionals d’Erasmus+ (que es troben en tots els estats membres i països associats al programa) i de l’Agència Executiva Europea d’Educació i Cultura. La propera convocatòria de propostes, centrada en les associacions de cooperació amb una prioritat addicional per a alumnat, docents i personal educatiu d’Ucraïna, s’obrirà el 22 de març del 2023. Erasmus+, creat fa més de 35 anys, és un dels programes més emblemàtics de la UE en el qual ja han participat més de 13 milions de persones.

Detalls

Data de publicació
9 març 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona