Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article20 febrer 2023Representation in Spain – Barcelona

Puc conduir a Europa amb el meu carnet espanyol?

Excepte excepcions molt puntuals, sí, podràs conduir a qualsevol país europeu amb el teu carnet de conduir espanyol

averie woodard - Unsplash
averie woodard - Unsplash

I és que en general, l'expedició de qualsevol carnet de conduir a un país europeu atorga aquesta possibilitat dins de la Unió Europea.

Recorda que dins d'Europa, en alguns casos, les normes de circulació són diferents, per això és important informar-se abans de viatjar de com són al país o països de destinació. I si el país de destinació no és dins de la Unió Europea? Aleshores el país d'origen haurà d'emetre un certificat únic i personal perquè hi puguis circular.

 

Què puc fer amb el meu permís de circulació?

Imaginem que vas de viatge a qualsevol país de la Unió Europea oa algun dels que, malgrat no ser-ne membres, tenen règims especials de relació amb la UE. Si vols traspassar les fronteres (i et mous dins dels límits de la zona Schengen), simplement necessitaràs el teu permís de circulació amb validesa a la data indicada i que el teu cotxe disposi d'una assegurança de circulació per garantir la seguretat dels ocupants.

I si vols viatjar amb un cotxe de lloguer? Efectivament, també ho podràs fer sense problemes, però és recomanable que contractis una assegurança complementària.

Informa't de les normes de cada país. No tots tenen les mateixes! Per exemple: si el límit és de 16 anys al permís AM, i al teu país d'origen s'atorga des dels 14, has d'esperar fins que facis els 16 anys, sempre d'acord amb la normativa del país on conduiràs .

Encara que les normes de circulació de tots els països són similars, us recomanem que també consulteu els límits de velocitat, senyals, sentit de circulació o peatges de cadascun.


Ja estàs a punt per viatjar per Europa!

Sabent llavors les dues coses bàsiques: que potsutilitzar tant el teu cotxe com un de lloguer amb el teu permís de circulació a la majoria de països i que cadascun pot exigir-te complir unes normes de circulació una mica diferents, ja estàs a punt per iniciar el teu viatge !

Recorda que podràs utilitzar qualsevol vehicle pertanyent a les categories següents: AM, A1, A2, A, B, BE, B1, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D i DE. A Espanya, l'encarregada de la circulació és la Direcció General de Trànsit (DGT), que proporciona tota la informació necessària tant a ciutadans nacionals com a estrangers.

Aquí tens tota la informació de cadascun dels països.

A més, podrà ser un bon moment perquè apostis per un transport més friendly compartint el teu vehicle, apostant per la mobilitat elèctrica o incloent al teu itinerari els nombrosos mitjans de transport públics que conformen la xarxa europea.

Aprofita per conèixer Europa de la millor manera, aquí us proposem idees que entren dins de la Xarxa Natura 2000on hi ha alguns dels llocs d'Europa més interessants per la seva biodiversitat i els paisatges que ofereixen.


Fonts

Validesa del permís de conducció i de l'assegurança de cotxe a la UE

Viatjar a l'estranger

Detalls

Data de publicació
20 febrer 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona