Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article9 febrer 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Quatre projectes d’empreses catalanes han estat seleccionats a la convocatòria EIC Transition Challenges

Aquestes propostes reeixides, seleccionades entre 181 presentacions elegibles, rebran un total de 79,3 milions d'euros de finançament de la UE (fins a 2,5 milions d'euros cadascuna).   

EIC Transition Challenges

L'EIC Transition dóna suport tant a entitats individuals (equips de recerca, pimes, spin-outs) com a petits consorcis (fins a 5 socis de diferents països) per madurar i validar les seves noves tecnologies i per desenvolupar un cas de negoci i un model per a la comercialització futura de la innovació. Els participants amb èxit provenen de 17 estats membres de la UE i països associats a Horizon Europe. 

   

Entre els projectes seleccionats, hi ha quatre d’empreses catalanes: 

  • ONECHAIN IMMUNOTHERAPEUTICS (Barcelona): 2.497.500,00 € 

Projecte CARxALL

  • QURV TECHNOLOGIES SL (Castelldefels): 2.370.937,50 € 

Projecte QSTACK

  • QILIMANJARO QUANTUM TECH SL (Barcelona): 2.495.000,00 € 

Projecte RoCCQeT

  • ARKYNE TECHNOLOGIES SL (Viladecans): 2.499.812,50 € 

Projecte SOIL2POWER

  

Els projectes EIC Transition se centren en els resultats generats pels projectes EIC Pathfinder, FET (Future and Emerging Technologies) o Proof of Concept del Consell Europeu de Recerca (ERC), per madurar les tecnologies i construir un cas de negoci per a aplicacions específiques. Cada projecte rebrà una subvenció de fins a 2,5 milions d'euros per validar i demostrar la tecnologia en un entorn rellevant per a l'aplicació i desenvolupar la preparació per al mercat.

Els projectes seleccionats tindran accés als serveis d'acceleració empresarial de l'EIC, inclosos els esdeveniments de coaching, mentoring i associació. Els projectes també són elegibles per a l'esquema de via ràpida per accedir a l'EIC Accelerator per donar suport a les fases de comercialització i ampliació. 

 

Font: Fons Europeus a Catalunya

Detalls

Data de publicació
9 febrer 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona