Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa4 maig 20201 min read

Resposta global al coronavirus: la marató de donants aconsegueix 7.400 milions d’euros

Brussel·les,4 de maig de 2020

Avui la Comissió ha registrat 7.400 milions d’euros en aportacions de tot el món durant l’acte de Resposta global al Coronavirus. Aquesta quantitat inclou els 1.400 milions d’euros que ha aportat la Comissió. El resultat obtingut avui gairebé assoleix l’objectiu inicial marcat en 7.500 milions d’euros i és un inici contundent per a la Marató de donants que ha començat aquest dilluns. L’objectiu és obtenir finançament per assegurat el desenvolupament i l’accés universal a testos, tractaments i vacunes contra el Coronavirus.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha dit: avui el món ha mostrat que està unit per al bé comú. Governs i organitzacions globals de salut han unit les seves forces en contra del coronavirus. Amb aquest compromís estem en el bon camí per al desenvolupament, producció i desplegament de vacunes per a tothom. No obstant, això només és un començament. Necessitem un esforç sostingut i hem d’estar preparats per contribuir encara més. La marató continua, després dels governs s’hi ha d’unir la societat civil i la gent de tot el món”.

L’acte ha estat convocat per la Unió Europea, el Canadà, França, Alemanya, Itàlia (també aportant la presidència del G20), el Japó, l’Aràbia Saudita (que també ostenta la presidència del G20), Noruega, Espanya i el Regne Unit.

La iniciativa és una resposta a la crida de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i un grup d’actors de l’àmbit de la salut per aconseguir una col·laboració global i accelerar el desenvolupament, producció i accés universal als nous tractaments i tecnologies de salut essencials pel coronavirus. La iniciativa de Resposta global al coronavirus esta format per tres parteneriats per als testos, tractaments i la prevenció.

Els donants que vulguin contribuir en la Resposta global al coronavirus poden escollir a quina prioritat decideixen destinar els fons: testos, tractaments o prevenció. També poden fer una donació horitzontal destinada a ajudar als sistemes de sanitaris del món que s’enfronten a la pandèmia.

En aquest enllaç hi podeu trobar la nota de premsa competa un document de preguntes i respostes i una fitxa informativa

Pàgina de la Resposta global al coronavirus

Detalls

Data de publicació
4 maig 2020