Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa6 juny 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Rutes migratòries: la Comissió proposa un nou pla d’acció sobre les rutes de la Mediterrània Occidental i de l’Atlàntic

Avui la Comissió presenta el Pla d’acció de la UE sobre les rutes migratòries de la Mediterrània Occidental i de l’Atlàntic.

A la carta de 20 de març de 2023 adreçada al Consell Europeu, la presidenta Von der Leyen va insistir sobre la feina que està duent a terme la Comissió juntament amb els estats membres més afectats en relació amb els plans d’acció per a la Mediterrània Occidental i l’Atlàntic. Aquest pla d’acció és una conseqüència directa del Consell extraordinari de Justícia i Assumptes d’Interior del novembre de 2022. Els ministres es van comprometre aleshores a aplicar el Pla d’acció de la UE sobre la Mediterrània Central, seguit del Pla d’acció de la UE sobre els Balcans Occidentals, i van aprovar la formulació de plans d’acció similars per a les principals rutes migratòries.

La UE ha reforçat la seva cooperació amb països d’origen i trànsit situats al llarg de la ruta que són clau, en plena coordinació amb els estats membres com a «equip Europa». Les mesures que han adoptat la UE, els estats membres i els socis internacionals han comportat una disminució important de les arribades irregulars. Això no obstant, els fluxos migratoris es mantenen, per la qual cosa cal una vigilància permanent i respostes operatives concretes, basades en l’eficaç cooperació actual.

Aquest pla d’acció presenta divuit mesures operatives específiques dividides en dos pilars. Es tracta d’ajudar els estats membres a reforçar la gestió de la migració al llarg d’aquesta ruta, per tal d’evitar les sortides irregulars i poder salvar vides, i fer-ho en col·laboració estreta amb els principals països socis.

Detalls

Data de publicació
6 juny 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona