Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article31 agost 20211 min read

S’inaugura el primer màster de la universitat europea CHARM-EU

Màster CharmEU

Aquest dijous 2 de setembre tindrà lloc la inauguració del primer màster de la CHARM-EU: Reptes Globals per a la Sostenibilitat. Aquesta és, també, una de les primeres experiències acadèmiques en el marc del projecte de les universitats europees cofinançat pel programa Erasmus Plus.

 

El màster de Reptes Globals per a la Sostenibilitat de la CHARM-EU s’adreça a persones graduades en qualsevol disciplina i amb diferents formacions, que vulguin adquirir coneixements avançats sobre sostenibilitat abordant reptes socials reals i globals (com ara els objectius de desenvolupament sostenible i el Pacte verd europeu) i se centra a reconciliar la humanitat amb el planeta. El curs s’imparteix en formats presencials i híbrids, i s’obté un títol oficial atorgat conjuntament per les cinc universitats membres de la CHARM-EU, entre les quals hi ha la Universitat de Barcelona. Les activitats internacionals, com la mobilitat de l’alumnat, són centrals en el màster, com un instrument crucial per millorar la qualitat de tots els seus processos d’ensenyament i aprenentatge.

Les universitats europees

Es tracta d’una iniciativa que la Comissió Europea va posar en marxa al 2019 i que és un primer pas clau per a la construcció d’un espai europeu d’educació. Les universitats europees es convertiran en campus universitaris entre els quals estudiants, doctorands, personal i investigadors podran desplaçar-se per posar en comú els seus coneixements, plataformes i recursos. Els estudiants obtindran un títol europeu.

Actualment hi ha cinc universitats catalanes que formen part d’una aliança europea:

La Universitat de Barcelona forma part de la CharmEU, la Universitat Autònoma de Barcelona és un dels onze centres del ECIUn, la Universitat Pompeu Fabra es troba en el consorci EUTOPIA, la Universitat Politècnica de Catalunya forma part d’UNITE, i la Universitat Rovira i Virgili de l’Aurora Allinace.

Més informació

Sobre el màster Reptes globals per a la sostenibilitat

Sobre la iniciativa de les universitats europees

Detalls

Data de publicació
31 agost 2021