Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa21 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Sobirania digital: avui entra en vigor la Llei europea de xips

Avui entra en vigor la Llei europea de xips, que estableix un conjunt ampli de mesures per garantir la seguretat del subministrament, la resiliència i el lideratge digital de la UE en matèria de tecnologies i aplicacions dels semiconductors.

Els semiconductors són els components essencials dels productes digitals i digitalitzats. Des de telèfons intel·ligents fins a cotxes, passant per aplicacions i infraestructures crítiques per a l’atenció sanitària, l’energia, la defensa, les comunicacions i l’automatització industrial, els semiconductors són fonamentals per a l’economia digital actual. També són objecte de grans interessos geoestratègics i un element central de la cursa tecnològica global.

Concretament, la Llei europea de xips reforçarà l’activitat manufacturera a la Unió, estimularà l’ecosistema europeu de disseny i ajudarà a l’expansió i la innovació al llarg de tota la cadena de valor. Amb la Llei europea de xips la Unió Europea pretén assolir l’objectiu de duplicar la seva quota de mercat mundial per arribar al 20 % el 2030.

La llei europea de xips s’assenta en tres pilars principals: la iniciativa Xips per a Europa per reforçar el lideratge tecnològic d’Europa i tancar la bretxa entre la recerca i la innovació i l’activitat industrial, un segon pilar que incentiva les inversions públiques i privades en instal·lacions de fabricació per als fabricants de xips i els seus proveïdors i, com a tercer pilar, un mecanisme de coordinació entre els estats membres i la Comissió per al seguiment i la resposta a les crisis.

Detalls

Data de publicació
21 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona