El primer vídeo publicat, amb el títol «Empoderament local per a la transició energètica a Balenyà», explica el projecte que s’està duent a terme en municipi osonenc i que ha permès consolidar la Comunitat Energètica de Consum Compartit sense ànim de lucre Balenyà Sostenible. Es tracta d’una comunitat integrada per més de cent veïns i veïnes de Balenyà que volen fer el pas cap a un model de transició energètica al municipi. El vídeo explica la història d’una de les veïnes que gràcies a aquest projecte ha pogut cobrir les necessitats d’electricitat bàsiques com ara fer servir el forn o el microones.
Empoderament local per a la transició energètica a Balenyà
«Oliveres monumentals per a la dinamització socioeconòmica i la conservació de la biodiversitat».
Es tracta d’un projecte destinat a promoure el cultiu ecològic d’oliveres monumentals a les Garrigues i a afavorir-ne la conservació i la valorització, alhora que es fomenta la biodiversitat i el patrimoni cultural. A més, el projecte contribueix a la preservació de les tortugues autòctones.
«Dones RIU» de la fundació SURT, que busca a millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les dones en dos nous sectors emergents
La tercera càpsula, està centrada en el projecte «Dones RIU» de la fundació SURT, que busca a millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les dones en dos nous sectors emergents: les economies verda i digital. La protagonista d’aquest vídeo és la Monica, una dona nascuda a l’illa de Sardenya que busca emprendre un negoci de peces de roba amb cuir reciclat mentre fa de masovera d’una masia de l’Empordà. A la fundació SURT, amb el suport dels fons NextGenerationEU, l’ajuden a traçar un pla personalitzat perquè pugui obrir el seu negoci.
Programa Pentabilities de la Fundació Bofill
El projecte «PENTABILITIES», de la Fundació Bofill. Es tracta d’un programa que fomenta les habilitats socioemocionals de l’alumnat a l’aula amb eines digitals innovadores. En els centres que formen part d’aquest projecte, com ara l’Institut Vapor de Fil, es treballen les cinc habilitats socioemocionals de la personalitat: autonomia i iniciativa, responsabilitat, cooperació, gestió emocional i habilitats de pensament.
Programa DIPCAN: (digitalització i maneig integral de la medicina personalitzada)
La darrera de les càpsules documentals, está centrada en les diferents fases del projecte «DIPCAN» a una clínica de Barcelona. La Nines és una pacient de càncer de mama metastàtic que viu a Vigo. Quan va ser diagnosticada per primera vegada, es va ensorrar. La seva vida va canviar quan la van triar per participar en el projecte DIPCAN, que identifica i selecciona el tractament més adequat gràcies a la integració de dades clíniques a la intel·ligència artificial.