Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Restauració de la biodiversitat a la reserva de la biosfera de Menorca

NextGenerationEU finança la instal·lació d’un sistema de passarel·les a la zona humida d’Addaia.

biosferamenorca
Consell Insular

El projecte de restauració ambiental de la zona humida d’Addaia té una subvenció de 350.152 € del fons NextGenerationEU, que correspon al cost total de l’actuació prevista. Aquesta intervenció preveu la col·locació d’una passarel·la en aquelles zones on l'aigua queda acumulada o inundada. D’aquesta  manera es facilita la regeneració de la vegetació perquè s’evita la petjada humana en passar per la zona; es devia el traçat del camí de cavalls perquè les salines i la zona humida quedin sempre al lateral nord del camí i s’aconsegueix més protecció per als hàbitats de les aus. També s’instal·len senyalitzacions complementàries dels recorreguts i separacions físiques com ara pantalles o miradors p er tal de separar els espais visitables dels hàbitats naturals. 

La reserva de la biosfera de Menorca fou declarada per la UNESCO l’any 1993 i ampliada l’any 2019. Actualment cobreix 514.485 hectàrees entre la seva part terrestre i marítima. Es troba integrada a la xarxa de reserves de la biosfera de l’estat espanyol, que compta amb 53 espais compromiesos amb la conservaicó del patrimoni alhora i la promoció d’activitats econòmiques sostenibles.


El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 4: “Conservació i restauració dels ecosistemes i la seva biodiversitat” i Inversió 2. “Conservació de la biodiversitat marina i terrestre”.

 

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Cohesió social i territorial

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Consell Insular