Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Barcelona es projecta com a destinació turística sostenible

El Pla de Sostenibilitat Turística de Barcelona promou la diversificació i la sostenibilitat del turisme per reforçar el desenvolupament econòmic i social de la ciutat.

Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Barcelona
Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Barcelona
Ajuntament de Barcelona

El projecte Pla de sostenibilitat turística de Barcelona, amb un finançament de prop de 41 milions d’euros dels fons NextGenerationEU, té com a objectiu el sector turístic i l’economia associada amb èmfasi en la sostenibilitat econòmica i ambiental. El pla diversificarà els atractius turístics de la ciutat i promourà nous punts d’interès en zones menys explorades per descongestionar els llocs més visitats. La sostenibilitat s’integrarà com un element fonamental de l’oferta turística. Un dels elements del pla és la preservació de la identitat única de Barcelona i el suport a la comunitat local. El projecte també proposa millores en la mobilitat turística, un ús més eficient de l’energia en les instal·lacions i l’impuls a la sostenibilitat completa del sector amb iniciatives innovadores que reforcin la posició de Barcelona com a destinació única. A més, promou la digitalització i reforça el seu lideratge internacional en governança, gestió, sostenibilitat i resiliència turística.

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 14, «Pla de modernització i competitivitat del sector turístic», i la inversió 1, «Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat».

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu

Finançament

Actors implicats

Participants

Ajuntament de Barcelona