Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Implementació d’aplicacions innovadores en un autocar interurbà

Construcció d'un primer prototip d’autobús elèctric de 12 metres per a ús interurbà i recorreguts de fins a 280 quilòmetres diaris

QEV
Bus elèctric. Font: QEV Technologies

L’empresa familiar Beulas d’Arbúcies es dedica a la construcció de carrosseries des de l’any 1934, en què la fusta era la principal matèria primera per a la fabricació. Al llarg dels anys, Beulas ha destacat per la seva capacitat d’adaptació a cada moment. QEVTECH és una empresa pionera en mobilitat elèctrica. Davant del programa d’incentius a projectes singulars en mobilitat elèctrica en el marc dels fons NextGenerationEU, les dues empreses s’han aliat per construir un primer prototip d’autobús elèctric de 12 metres per a ús interurbà i recorreguts de fins a 280 quilòmetres diaris, habilitat per portar passatgers i amb potencial per ser replicat en sèries limitades per a la venda a operadors nacionals i europeus que operin rutes similars.

Aquesta iniciativa està finançada pel Pla de Recuperació i s'emmarca en el Component 1, "Pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans"; Inversió 2, "Pla d'incentius a la instal·lació de punts de recàrrega públics i privats, a l'adquisició de vehicles elèctrics i de pila de combustible i línies d'impuls a projectes singulars i d'innovació en electromobilitat, recàrrega i hidrogen verd".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Transició verda

Finançament

Actors implicats

Participants

Beulas SAU

QEV Tecnologies