Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Formar part de la Unió Europea ens ha ajudat a millorar gairebé tots els aspectes de la nostra vida: des de la manera que tenim de treballar, viatjar i fer compres, fins a la qualitat del medi ambient, les nostres oportunitats d’aprenentatge i la manera com les empreses compren i venen productes i serveis.

Aquesta aliança política i econòmica única és també el projecte de pau més exitós de la història; però tot i els triomfs assolits, la Unió Europea ha estat el blanc d’idees errònies sovint preocupants.

Tanmateix, aquestes idees errònies són fàcils de desmentir amb dades; així doncs, us animem a descobrir la veritat sobre la Unió Europea.

Si voleu més informació sobre les mesures que ha pres la Unió Europea per lluitar contra la desinformació, visiteu:

gimcana
La Representació a Barcelona de la Comissió Europea i Learn to Check organitzem la gimcana contra la desinformació amb 500 joves d'arreu de Catalunya. Concienciem i dotem d'eines per combatre-la. Mira el vídeo!
Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Article

Després de l’èxit de la primera edició de «Premsa a les escoles», repetim amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya una iniciativa que realitza tallers sobre educació mediàtica a escoles i instituts.

  • 4 min read
Masacre Bucha
  • Article

A principis d’abril del 2022 van arribar notícies que les forces militars russes havien assassinat desenes de civils a la ciutat ucraïnesa de Butxa. La propaganda russa va començar un reguitzell de mentides sobre la massacre.

  • 8 min read
EUvsDesinfo
Pàgina d'EUvsDesinfo per combatre la desinformació i les notícies falses sobre la invasió russa a Ucraïna. L'ecosistema mediàtic controlat per l'estat rus va estar fabricant mites i falsos pretextos per envair Ucraïna des del 2014.
EUvDisinfo
El projecte insígnia del grup de treball East StratCom del Servei europeu d’acció exterior. Un equip d'especialistes encarregats de combatre les campanyes de desinformació de Rússia.
Codi de bones pràctiques
Plataformes com Twitter, Google i Facebook es van adherir a un codi de bones pràctiques per combatre la desinformació. Es comprometen a prendre mesures en àmbits com la transparència de la publicitat política, l'empoderament dels usuaris i millorar la cooperació amb els verificadors.
classroom
  • Comunicat de premsa

En col·laboració amb el Col·legi de Periodistes, s’imparteixen setanta sessions en diferents centres educatius catalans per donar eines als joves que els ajudin a detectar i combatre la desinformació.

  • 4 min read