Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Impuls a un projecte d’orquestra singular a l’Alt Empordà

L’orquestra i cooperativa de músics Orthemis de Figueres compta amb suport NextGenerationEU per desenvolupar un pla de creixement i internacionalització.  

Orthemis és una orquestra singular. En els seus espectacles, a més d’interpretar obres de compositors clàssics de renom mundial com Mozart i Beethoven, els músics també fan d’actors. No existeix cap altra orquestra al món que executi obres teatralitzades com aquestes. Es tracta d’una proposta basada en l’humor blanc i apta per a tots els públics. És una forma de teatre gestual que no coneix fronteres lingüístiques i és multicultural, ja que no hi ha referents culturals o contextuals que puguin interferir en la comprensió de l’espectacle. A més, el model de gestió de l’orquestra és cooperativista. 

L’orquestra ha posat en marxa un projecte per créixer i assegurar l’estabilitat laboral dels seus membres i socis que ha obtingut fons NextGenerationEU. La proposta també permet consolidar la internacionalització d’Orthemis gràcies a la possibilitat de fer actuacions simultànies i formació. Així mateix, la proposta reforça el vessant social i d’arrelament territorial, amb una temporada estable a Figueres, la seva ciutat d’origen. Aquests concerts es converteixen en una eina per reforçar els llaços entre la ciutadania i reduir les desigualtats socials a través de l’educació.

En el marc d’aquest projecte Orthemis durà a terme 78 sessions formatives per desenvolupar un pla de viabilitat i d’acceleració econòmica, captar finançament i professionalitzar la gestió de les xarxes socials i la comunicació.

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 24, «Revalorització de la indústria cultural», i la inversió 1, «Reforç de la competitivitat de les indústries culturals». 

 

Footer cat Next Gen

 

Pilar Next Generation
  • Creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu

Finançament

Actors implicats

Participants

ORTHEMIS SCCL