Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Suport Educatiu. Acompanyament per accelerar oportunitats

El projecte finançat amb fons NextGenerationEU s'implementa el curs 2022-23 i arribarà a més de 10.000 alumnes en situació de vulnerabilitat

Logo SE projecte

Suport Educatiu és un projecte d’avaluació d’impacte en tres grans àrees de l’aprenentatge: la comprensió lectora (programa LECXIT), les habilitats matemàtiques (programa MATH TUTORING) i les habilitats socioemocionals (programa PENTABILITIES).

Viure en condicions de vulnerabilitat compromet greument l’evolució acadèmica de l’alumnat. L’èxit educatiu és un factor protector de l’exclusió social en infància i adolescència desafavorida. Els tres programes de Suport Educatiu són intervencions de màxim impacte, avalades per l’evidència, que reforcen la tasca dels i les docents.

El curs 2022-23, el projecte de Suport Educatiu. Acompanyament per Accelerar Oportunitats compta amb la participació de més de 230 centres educatius i més de 10.000 alumnes a Catalunya, Andalusia i Ceuta i Melilla. La proposta busca multiplicar les oportunitats d’èxit educatiu i construir models efectius i replicables que puguin incorporar-se a la política pública, afavorint l’equitat educativa.

El projecte de Suport Educatiu inclou amb un procés de recerca i avaluació que permetrà validar els resultats obtinguts i contribuir a fomentar polítiques públiques que se centrin en resultats evidenciats científicament.

 


Els tres programes que es despleguen són:


- LECXIT. Un programa de mentoria extraescolar individualitzada per a la millora de la comprensió lectora.
- MATH TUTORING. Un programa de tutoria extraescolar d’enriquiment matemàtic en petits grups de 3 o 4 infants per tutor.
- PENTABILITIES. Un programa per a fomentar les habilitats socioemocionals de l’alumnat d’ESO a l’aula.

Finançat a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, Component 23 

Pilar Next Generation
  • Cohesió social i territorial

Finançament

Actors implicats

Coordinadors