Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa25 abril 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Ajuts estatals: la Comissió aprova una mesura espanyola i portuguesa, prorrogada i modificada, per abaixar els preus de l’electricitat en plena crisi energètica

La Comissió Europea ha aprovat, de conformitat amb les regles sobre ajuts estatals, la pròrroga i modificació d’una mesura espanyola i portuguesa destinada a reduir els preus majoristes de l’electricitat en el mercat ibèric (MIBEL)

Ajuts estatals: la Comissió aprova una mesura espanyola i portuguesa, prorrogada i modificada, per abaixar els preus de l’electricitat en plena crisi energètica

La Comissió Europea ha aprovat, de conformitat amb les regles sobre ajuts estatals, la pròrroga i modificació d’una mesura espanyola i portuguesa destinada a reduir els preus majoristes de l’electricitat en el mercat ibèric (MIBEL) mitjançant la reducció dels costos dels inputs de les centrals elèctriques alimentades amb combustibles fòssils.

La mesura modificada, que estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2023, s’ha aprovat en virtut de l’article 107.3.b) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), en reconeixement del fet que les economies espanyola i portuguesa continuen patint una greu pertorbació.

La versió no confidencial de la decisió corresponent es publicarà amb els números de referència SA.106095 i SA.106096 en el Registre d’ajuts estatals del lloc web de competència de la Comissió, una vegada que s’hagin resolt els possibles problemes de confidencialitat. Les noves decisions sobre ajuts estatals que es publiquen a internet i en el Diari Oficial figuren en les notícies setmanals en línia sobre competència.

 

«Amb els canvis que s’han aprovat avui, Espanya i Portugal podran continuar mantenint uns preus de l’electricitat assequibles per als consumidors de la península ibèrica. La mesura posa en equilibri la necessitat d’abordar els elevats preus de l’energia a causa de la invasió russa d’Ucraïna i el deure protegir la integritat del mercat únic. Els límits dels preus mensuals —prorrogats i modificats—permetran deixar enrere la mesura de manera més gradual alhora que es protegeix els consumidors vulnerables.»

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva responsable de la política de competència - 25/04/2023

Nota completa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/es/ip_23_2408

 

 

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la sala de premsa del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Detalls

Data de publicació
25 abril 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona